Betanialimpa

Denna Betanialimpa är ett trevligt inslag på frukostbordet. Innehållande vetegroddar, rågmjöl och havregryn är detta bröd både gott och nyttigt. Tänk på att baka dagen innan då det tar lite tid i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
11 stBakat i många år till alla högtider. Uppskattat av alla
Marie
Hej ICA. Det gick bra att halvera receptet, frågade om det innan. Ett av de godaste bröd jag bakat så det blir nog 2 bröd nästa gång
Karin
Kan man halvera receptet och bara göra 1 bröd ?
Karin
Hej Karin! Det är inget vi har provbakat men vi tror att det ska gå bra. Om du testar så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur det blev. Hälsningar Elina
ICA-köket
Hej! Enligt grundreceptet ska det också vara 1 paket jäst i denna limpa. Jag var nämligen med på den tiden detta bröd komponerades och jag har bakat det regelbundet i närmare 30 år! Brukar också lägga till lite linfrö och solros/pumpakärnor. Birgitta
Birgitta
Jag använde spelt dinkel vetemjöl och havregroddar istället. Dessutom laktosfri filmjölk . Blev supergott bröd .
Kerstin
Jättegott bröd! Prova det till Nubbesalladen!
Karin
Gjorde halva receptet förra helgen - och följde tipset att utöka med nötter, russin och aprikoser. Det blev kanongott. Nu var det en liten kant av limpan kvar, den skar jag i tunna tunna skivor och torkade i ugn till skorpor. Nästan ännu godare! Ska absolut göra fler gånger. Tror de (skorporna alltså) passar till en god dessertost också.
Karin
Mina döttrar har haft brödet med på flera fjällvandringar och kommer att baka det även till årets vandringar. Vi har då utökat receptet med nötter, rossin och aprikoser
Bente
Jättegott, det är det enda bröd jag bakar sen jag hittade detta receptet!
Ann
Supergott bröd.. 3e gången jag gör det nu, barnen ÄLSKAR det och det är väldigt lätt att göra..
Pia