Betanialimpa

Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Betanialimpa

Denna Betanialimpa är ett trevligt inslag på frukostbordet. Innehållande vetegroddar, rågmjöl och havregryn är detta bröd både gott och nyttigt. Tänk på att baka dagen innan då det tar lite tid i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Betanialimpa

Ingredienser

2 bröd
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
1 1/2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
4 1/2 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetegroddar
2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 dl vetekli
smör till formarna
ströbröd till formarna

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Bakat i många år till alla högtider. Uppskattat av alla

    Marie

  • Hej ICA. Det gick bra att halvera receptet, frågade om det innan. Ett av de godaste bröd jag bakat så det blir nog 2 bröd nästa gång

    Karin

  • Kan man halvera receptet och bara göra 1 bröd ?

    Karin

    Hej Karin! Det är inget vi har provbakat men vi tror att det ska gå bra. Om du testar så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur det blev. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hej! Enligt grundreceptet ska det också vara 1 paket jäst i denna limpa. Jag var nämligen med på den tiden detta bröd komponerades och jag har bakat det regelbundet i närmare 30 år! Brukar också lägga till lite linfrö och solros/pumpakärnor. Birgitta

    Birgitta

  • Jag använde spelt dinkel vetemjöl och havregroddar istället. Dessutom laktosfri filmjölk . Blev supergott bröd .

    Kerstin

  • Jättegott bröd! Prova det till Nubbesalladen!

    Karin

  • Gjorde halva receptet förra helgen - och följde tipset att utöka med nötter, russin och aprikoser. Det blev kanongott. Nu var det en liten kant av limpan kvar, den skar jag i tunna tunna skivor och torkade i ugn till skorpor. Nästan ännu godare! Ska absolut göra fler gånger. Tror de (skorporna alltså) passar till en god dessertost också.

    Karin

  • Mina döttrar har haft brödet med på flera fjällvandringar och kommer att baka det även till årets vandringar. Vi har då utökat receptet med nötter, rossin och aprikoser

    Bente

  • Jättegott, det är det enda bröd jag bakar sen jag hittade detta receptet!

    Ann

  • Supergott bröd.. 3e gången jag gör det nu, barnen ÄLSKAR det och det är väldigt lätt att göra..

    Pia

Testa liknande recept

  • Filmjölkslimpa med banan
    Betyg 3.4 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonlimpa
    Betyg 4.6 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Catrins filmjölkslimpa
    Betyg 3.6 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ungerskt potatisbröd
    Betyg 3.3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustigt filbröd
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mörkt filmjölksbröd
    Betyg 4.5 av 5.353 personer har röstat
    Receptet har 111 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad