Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bellmans strömming

Suverän strömmingsrätt som enkelt förbereds dagen innan. Marinera fisken i senap- och senapspulver, ägg, grädde och salt dagen innan för friska smaker! Servera gärna med kokt potatis eller rårörda lingon med inlagd gurka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Receptet kräver att strömmingen marineras i ett dygn. Börja med marinaden genom att vispa ihop ägg och grädde med senap, senapspulver och salt.
  2. Lägg i strömmingsfiléerna och vänd dem noga i bunken så att marinaden täcker ordentligt. Låt stå kallt i ett dygn. Vänd filéerna i grovt rågmjöl smaksatt med salt. Stek sakta i smör och servera direkt.

Tips

Det är gott att servera rårörda lingon och inlagd gurka till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strömmingsfiléer
Marinad
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk senapspulver
  • 1 tsk salt
Till stekning
  • grovt rågmjöl
  • salt
  • smör
Lägg till i inköpslistan