Belgiska våfflor

Fira våffeldagen, eller andra dagar på året, med belgiskt fras. En belgisk våffla gräddas i ett särskilt våffeljärn som ger en fyrkantig och lite högre form än en traditionell svensk våffla. Tillsammans med chokladsås och glass eller grädde är detta ren njutning!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi2023 KJ / 484 kCal
Fett28 g
Salt1.3 g
Kolhydrater50 g
Protein8 g
Kommentarer
Bytte ut socker mot farinsocker och fick superfin färg på dom. Blev fluffiga och vansinnigt goda också
Malin
2025-05-12Jag har gjort detta recept otaliga gånger med modifierade ändringar och kommit fram till att mitt nuvarande recept ger finast våfflor. Så bytade en dl strösocker mot 4 msk florsocker och minskade på smöret till 160 gram. Samt la till ett ägg. Dem blev super goda och frasiga.
Inga-lill
2025-03-27Dubblade bakpulver, drog ner på smör och socker. Sen måste man låta dem ligga och dra på ett galler ett tag. Då blir dem krispiga och perfekta!
Tina
2025-01-12