Belgiska våfflor

Fira våffeldagen, eller andra dagar på året, med belgiskt fras. En belgisk våffla gräddas i ett särskilt våffeljärn som ger en fyrkantig och lite högre form än en traditionell svensk våffla. Tillsammans med chokladsås och glass eller grädde är detta ren njutning!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi2023 KJ / 484 kCal
Fett28 g
Salt1.3 g
Kolhydrater50 g
Protein8 g
Kommentarer
59 stBra recept överlag, men för mycket smör. Våfflorna dryper av fett. 1 dl socker är nog också lite att ta i.
Jesper
Bytte ut socker mot farinsocker och fick superfin färg på dom. Blev fluffiga och vansinnigt goda också
Malin
Jag har gjort detta recept otaliga gånger med modifierade ändringar och kommit fram till att mitt nuvarande recept ger finast våfflor. Så bytade en dl strösocker mot 4 msk florsocker och minskade på smöret till 160 gram. Samt la till ett ägg. Dem blev super goda och frasiga.
Inga-lill
Dubblade bakpulver, drog ner på smör och socker. Sen måste man låta dem ligga och dra på ett galler ett tag. Då blir dem krispiga och perfekta!
Tina
Blev krispiga, bra recept.
Ivana
Håller med om att det är för mycket socker och smör blev inte riktigt frasiga heller. Provar nog ett annat recept nästa gång.
Ola
Tunga, kompakta, verkligen ingen höjdare.
Eva marie
Onödigt mycket socker och smör. Går att dra ner ordentligt på båda utan att förlora någon smak. Lite mer mjölk kompenserar för en mindre mängd smält smör.
Maria
Inget recept på belgiska våfflor då riktiga innehåller jäst och skapar en tyngre våffla som inte alls ska bli krispig som svenska våfflor. Varför ens kalla detta belgiskt? Har någon i kommentarsfältet provat belgiska våfflor på riktigt?
Maria
Mycket gott recept - har dock modifierat receptet och tar 1 msk socker istället för 1 dl men istället tar jag mer vaniljsocker (1 msk) . Har även dubblat mängden bakpulver så att jag tar 2 msk. Sparad smet kan även användas dagen efter, vilket är mkt praktiskt! Idag testade jag även med mindre mängd smör (ca 1,5 dl) och tyckte att resultatet nog blev frasigare än tidigare, men det kan vara för att jag lärt mig hantera vårt belgiska våffeljärn (som är en billig modell, men som fungerat mkt bra!).
Margoth