Belgiska chokladvåfflor

Betyg 4.1 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Belgiska chokladvåfflor

Belgiska våfflor med choklad är en dekadent och alldeles underbar dessert. Vi väljer att servera dessa chokladvåfflor med vaniljglass och hasselnötter för den ultimata lyxiga våffelupplevelsen. Grädda och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Belgiska chokladvåfflor

Ingredienser

8-10 st
200 g smör
100 g hackad choklad
2 ägg
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1/2 tsk salt
3 1/2 dl mjölk

Till servering

vaniljglass
hackade rostade hasselnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Blockchoklad eller vanlig godischoklad?

    Svante

    Hej Svante! Det är helt upp till dig vilken sort du föredrar eller har hemma. Ju högre kakaohalt i chokladen desto tydligare chokladsmak i våfflorna. 😊 Hoppas att du gillar våfflorna! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Super goda!

    Valeria natasha

  • Toppen! Vi är helt förälskade i dessa!!!

    Ruth

Testa liknande recept

Chokladvåfflor på mörk choklad med stekt banan
Betyg 4.6 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bananvåfflor med chokladsås, vaniljglass och rostad mandel
Betyg 3.8 av 5.122 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås
Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Belgiska våfflor
Betyg 4.2 av 5.730 personer har röstat
Receptet har 58 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chokladvåfflor med grädde och bär
Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Söt våffeltoast
Betyg 2.7 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad