Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Belgiska ägg

Härliga ägghalvor med grädde, gräslök, räkor och parmesan som gratineras i ugn. Belgiska ägg är ett recept som passar perfekt till påsk eller på buffén. Servera de goda äggen med bröd och blandad sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka äggen. Vispa grädden. Tillsätt fransk senap, maizena och gräslök.
  2. Skala räkorna. Vänd ner dem i gräddblandningen. Skala och dela äggen mitt itu. Lägg ägghalvorna i portionsformar.
  3. Fördela räkgrädden över. Strö över parmesanost. Gratinera i 225°C, ca 10 minuter. Servera med bröd och blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk fransk senap
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 500 g djupfrysta räkor med skal
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 bröd
  • isbergssallad
  • gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?