Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Beef Barbeque

Beef Barbeque är en wrap med högrev och rökig barbequesås som serveras tillsammans med en krämig potatispuré, syrlig sourcream och fräscha grönsaker och rostad lök.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär högreven i 2–3 cm stora bitar. Skala, dela och skär löken i strimlor och finhacka vitlöken.
  2. Bryn lök, vitlök och kött i en gryta i smör och olja ca 5 minuter. Tillsätt kalvfond och vatten. Låt koka under lock tills köttet är mört ca 2 timmar.
  3. Lyft upp köttet ur grytan och tillsätt barbecuesåsen. Låt koka ner till ca hälften återstår. Lägg tillbaka köttet i grytan.
  4. Krämig potatis: Koka potatisen mjuk med skalet på, ca 15 minuter.
  5. Värm mjölk och smör i en kastrull.  Häll av och mosa potatisen lätt med en gaffel, tillsätt mjölkblandningen. Rör runt och krydda med socker, salt och peppar.
  6. Sourcream-sås: Blanda ihop crème fraiche och gräddfil i en liten skål.
  7. Tillbehör: Skär varje tomat i 8 klyftor. »Riv« isbergsalladen i bitar.
  8. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen.
  9. Vid servering: Fördela potatispuré, sallad, kött med sås i mitten på varje wrap. Toppa med tomatklyftor, sourcream-sås och rostad lök. Vik ihop varje till en wrap.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningarna på fonden och BBQ-såsen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, mjölkdryck, gräddfil och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad dryck. Byt ut grädfil och crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g högrev i bit
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 dl konc kalvfond
  • 4 dl vatten
  • 1 dl barbequesås
Krämig potatis
  • 400 g mandelpotatis
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Sourcream-sås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
Tillbehör
  • 2 tomater
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 1 förp mjuka tortillabröd (à 340 g)
  • 2 dl rostad lök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB