Bavaroise

Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Bavaroise

Bavaroise är en utsökt efterrätt från Bayern. Detta recept är en sorts pudding på härlig vaniljsmak, grädde som balanseras av lite citron. Servera med valfria färska bär, gärna i vackra glas.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2000

Fem coupeglas med bavaroise toppade med färska bär och ett fat med jordgubbar, blåbär och hallon vid sidan om.

Ingredienser

6 portioner
2 1/2 gelatinblad
4 äggulor
1 dl florsocker
1 vaniljstång
rivet skal av 1/2 citron
2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde

Till servering

färska bär exempelvis jordgubbar, hallon och blåbär
citronmeliss eller mynta

Gör så här

00:05:00
02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Räknad per portion utan bär.
Energi1243 KJ / 294 kCal
Fett21 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Pannkakstårta
    Betyg 4.6 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbstårta
    Betyg 4.2 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pannacotta med choklad och bär
    Betyg 3 av 5.418 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Rabarbergelé
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Pinjenötsflarn med oliver i vanilj
    Betyg 2.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad