Bästa kladdkakan

Betyg 4.2 av 5.1067 personer har röstat
Receptet har 41 kommentarer
Bästa kladdkakan

Detta är det bästa kladdkakereceptet enligt Buffélabbet. Djup chokladsmak i kombination med perfekt kladdighet – det kan inte bli bättre! Kladdkakan kan verka lös när den tas ur ugnen men blir lagom när den har svalnat.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Bästa kladdkakan

Ingredienser

10-12 bitar
150 g smör
3 ägg (medium storlek)
3 dl strösocker (3 dl motsvarar ca 270 g)
1 3/4 dl vetemjöl (1 3/4 dl motsvarar ca 105 g)
1 1/4 dl kakao (1 1/4 dl motsvarar ca 50 g)
1/2 msk vaniljsocker
2 krm salt
smör till formen
mjöl till formen

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

41 st
  • Bästa receptet. Får fortfarande frågor om hur den kan bli så perfekt varje gång :) (dock byter jag ut halva kakaomängden till oboy så den inte blir så tung)

    Kenneth

  • Blev perfekt ! Skjutsar in den i frysen en stund så den stelnar utan att fortsätta eftergräddas . Blir alltid kanon då

    Angela

  • Håller med om att det är den bästa kladdkakan!

    Elin

  • Kladdig och mycket god!!!

    Sara

  • Helt Perfekt och precis sådär bara mjuk som en kladdkaka ska vara. 20 min 175grader mitt i ugnen. Ett av de bättre recepten jag testat.

    Stefan

  • Gräddade 20 min i varmluftsugn, 175 gr. Det var ALLDELES för länge. Torr som fnöske, svårt att avgöra om smaken är bra när kakan inte blir kladdig. Får prova som nån skrev tidigare 13-14 min.

    Petra

  • Mycket bra recept!

    Ingrid

  • otroligt god! behövde +10 min till i ugnen för att bli klar, men annars helt perfekt kladdig och mycket chokladsmak. Jag följde ett tips nedan om att strö över havssalt på kakan innan den åkte in i ugnen. Så hade jag kokosflingor istället för ströbröd i formen!

    Åsa

  • Bästa receptet jag provat! Perfekt chokladsmak, lagom söt, lagom salt! 19-20 min skapade en i mina ögon lagom segkladdig kaka.

    Mari

  • Ökade sockret till 300g, minskade kakaon till 40g och gräddade 22 minuter i 160C° varmluftsugn till karln som gillar söta, inte alltför "kakaoiga" och sega framför kladdiga kladdkakor. Blev en favorit hos honom.

    Iza

Näringsvärde per bit

Näringsberäkningen är beräknad per bit. (1/10)
Energi1342 KJ / 320 kCal
Fett17 g
Salt0.47 g
Kolhydrater36 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Spökkaka
    Betyg 4.5 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kladdkaka med rödbetor
    Betyg 3.4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kladdkaka utan ägg
    Betyg 3.7 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelkladdkaka
    Betyg 4.1 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kladdkaka med brynt smör
    Betyg 4.3 av 5.138 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad