Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Espresso-chok

Lättlagad och supergod espresso-chok. Du gör den genom att först blanda kaffe och mörk choklad och sedan ha i vispad varm mjölk. Ha i söta marshmallows i den varma drycken och strö över kakao.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fördela det heta kaffet och chokladen i 4 stora koppar (för 4 port). Rör så att chokladen smälter.
  2. Värm mjölken i en kastrull samtidigt som du vispar. Häll mjölken i kopparna. Strö på marshmallows och sikta över kakao.

För alla

Espresso-chok är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 dl hett starkt kaffe
  • 75 g mörk choklad
  • 6 dl lättmjölk
  • 1 dl mini marshmallows
  • kakao
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?