Baskisk cheesecake - basque cheesecake

Betyg 4.6 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Baskisk cheesecake - basque cheesecake

Prova en spansk variant på cheesecake - basque cheesecake! Den omåttligt populära baskiska ostkakan bakar du i ugn. Den kännetecknas av sin karaktäriska gyllenbrända yta med karamelliga toner och en saftig mitt. Servera gärna din basque cheesecake med vispad grädde och
rårörda björnbär.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Baskisk cheesecake - basque cheesecake

Ingredienser

10-12 bitar
600 g naturell färskost (av cream cheese typ)
2 dl strösocker
4 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vispgrädde

Gör så här

01:00:00
00:40:00
08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Hur gör man den glutenfri? Är det bara att ta bort mjölet eller behöver man ersätta det med något?

    Katja

    Hej Katja! Det är inte något vi har provat men jag gissar att du kan byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix utan att det blir alltför konstigt. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Mums supergod, och enkel. Jag tog kvarg i s f cream cheese, och bara 1 dl socker. Om man skulle ta lite mannagryn i så blir det väldigt likt tyskarnas käsekuchen. Serverar med endast bär (ingen grädde, det blir för mycket).

    Jenny

  • Supergod smakade som förväntat. Drog ner på sockret. Gjorde rårörda röda vinbär till. Jättesmarrigt.

    Johanna

  • God men blir inte hög som en baskisk cheesecake ska vara, blir grynig och lite tråkig.

    Josefine

  • Lätt recept att följa men min kaka smakade mest äggkaka/äggröra. Vad kan jag ha gjort för fel?

    Julia stella

  • Mycket enkel att göra. Jag börjar med att vispa grädden så slipper man disk mellan ihoprörningarna. Använder glutenfritt mjöl och det blir bra. Mycket gott och som sagt enkelt att göra. Nästan som på La Vina i Donastia San Sebastian. Med ett glas Pedro Ximenes så är det en efterrätt för gudar.

    Peter

  • Älskad av både barn och barnbarn, mycket god.

    Rosa

  • Enkel att göra och riktigt god! Använde Philadelphia ost

    Hanna

  • Om man använder kvarg kan man minska/ strunta i mjölet. Dessutom blir det godare

    Oscar

  • Underbart god! Tänker helt klart göra fler gånger.

    Yvonne

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat på 10 bitar.
Energi1797 KJ / 429 kCal
Fett34 g
Salt1.3 g
Kolhydrater22 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Cheesecake med bär
    Betyg 3.8 av 5.446 personer har röstat
    Receptet har 40 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Havtornsripplad cheesecake
    Betyg 3.4 av 5.114 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • No bake cheesecake med hallon
    Betyg 4 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Påsktårta cheesecake
    Betyg 3.8 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cheesecake med färska bär
    Betyg 3.2 av 5.202 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad