Baskisk cheesecake - basque cheesecake

Prova en spansk variant på cheesecake - basque cheesecake! Den omåttligt populära baskiska ostkakan bakar du i ugn. Den kännetecknas av sin karaktäriska gyllenbrända yta med karamelliga toner och en saftig mitt. Servera gärna din basque cheesecake med vispad grädde och
rårörda björnbär.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Gör så här
01:00:00
00:40:00
08:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på 10 bitar.
Energi1797 KJ / 429 kCal
Fett34 g
Salt1.3 g
Kolhydrater22 g
Protein10 g
Kommentarer
14 stHur gör man den glutenfri? Är det bara att ta bort mjölet eller behöver man ersätta det med något?
Katja
Hej Katja! Det är inte något vi har provat men jag gissar att du kan byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix utan att det blir alltför konstigt. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Mums supergod, och enkel. Jag tog kvarg i s f cream cheese, och bara 1 dl socker. Om man skulle ta lite mannagryn i så blir det väldigt likt tyskarnas käsekuchen. Serverar med endast bär (ingen grädde, det blir för mycket).
Jenny
Supergod smakade som förväntat. Drog ner på sockret. Gjorde rårörda röda vinbär till. Jättesmarrigt.
Johanna
God men blir inte hög som en baskisk cheesecake ska vara, blir grynig och lite tråkig.
Josefine
Lätt recept att följa men min kaka smakade mest äggkaka/äggröra. Vad kan jag ha gjort för fel?
Julia stella
Mycket enkel att göra. Jag börjar med att vispa grädden så slipper man disk mellan ihoprörningarna. Använder glutenfritt mjöl och det blir bra. Mycket gott och som sagt enkelt att göra. Nästan som på La Vina i Donastia San Sebastian. Med ett glas Pedro Ximenes så är det en efterrätt för gudar.
Peter
Älskad av både barn och barnbarn, mycket god.
Rosa
Enkel att göra och riktigt god! Använde Philadelphia ost
Hanna
Om man använder kvarg kan man minska/ strunta i mjölet. Dessutom blir det godare
Oscar
Underbart god! Tänker helt klart göra fler gånger.
Yvonne