Baskisk cheesecake
Prova en spansk variant på cheesecake! Den omåttligt populära baskiska ostkakan kännetecknas av sin karaktäriska brända yta med karamelliga toner och en saftig mitt. Servera gärna med vispad grädde och rårörda björnbär.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
10-12 bitar
600 g naturell färskost (av cream cheese typ)
2 dl strösocker
4 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vispgrädde
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och grädde.
Näringsvärdet är beräknat på 10 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1797 KJ / 429 kCal
Fett34 g
Salt1.3 g
Kolhydrater22 g
Protein10 g
Kommentarer
Lätt recept att följa men min kaka smakade mest äggkaka/äggröra. Vad kan jag ha gjort för fel?
Julia stella
2023-07-22Mycket enkel att göra. Jag börjar med att vispa grädden så slipper man disk mellan ihoprörningarna. Använder glutenfritt mjöl och det blir bra. Mycket gott och som sagt enkelt att göra. Nästan som på La Vina i Donastia San Sebastian. Med ett glas Pedro Ximenes så är det en efterrätt för gudar.
Peter
2023-05-04Älskad av både barn och barnbarn, mycket god.
Rosa
2023-03-03