Prova en spansk variant på cheesecake! Den omåttligt populära baskiska ostkakan kännetecknas av sin karaktäriska brända yta med karamelliga toner och en saftig mitt. Servera gärna med vispad grädde och bär.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och grädde.
Näringsvärdet är beräknat på 10 bitar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket enkel att göra. Jag börjar med att vispa grädden så slipper man disk mellan ihoprörningarna. Använder glutenfritt mjöl och det blir bra. Mycket gott och som sagt enkelt att göra. Nästan som på La Vina i Donastia San Sebastian. Med ett glas Pedro Ximenes så är det en efterrätt för gudar.
Peter
2023-05-04Älskad av både barn och barnbarn, mycket god.
Rosa
2023-03-03Underbart gudomlig
Anne
2023-02-20