Marinerad vitlök
Vitlöksklyftorna får en mildare smak genom att kokas i vatten och vitvinsvinäger. Låt sedan vitlöksklyftorna marineras i sötman från honung och balsamvinäger tillsammans med smak chilin och salladskryddan.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997
Ingredienser
40 klyftor
40 vitlöksklyftor
3 dl vatten
1 tsk salt
1/2 dl vitvinsvinäger
Marinad
2 msk balsamvinäger
1 tsk flytande honung
1/2 tsk chilipulver
2 tsk salladskrydda
1/2 tsk salt
1 dl olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag köper inlagda vitlöksklyftor och gör marinaden det blir jättebra!
Birgitta
2024-12-02Fungera vilken olja som helst?
Annica
2023-09-14Hej Annica! Vi har provlagat med en neutral matolja men självklart funkar det även med annan olja. Tänk bara på att t ex olivolja ger mer smak. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-19Varför finns inga mängder?
Eva
2023-07-15Hej Eva! Mängderna är angivna i receptet. Menar du att du inte kan se dem? Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-17