Basilikamarinerade vitlöksklyftor

Betyg 0 av 5.
2 personer har röstat
2
Basilikamarinerade vitlöksklyftor

Dessa basilikamarinerade vitlöksklyftor kan du förbereda dagen innan de ska serveras. Förutom sin underbara basilikasmak får vitlökarna en het ton av chili när de marineras i burk tillsammans med vinäger och olja. Ett superbt tillbehör!

Basilikamarinerade vitlöksklyftor

Ingredienser

12 portioner
5   hela vitlökar
1/2 dl  vitvinsvinäger
1 tsk  salt
1 krm  grovmald svartpeppar
1/2   kruka basilika
1   röd spansk peppar
1 1/2 - 2 dl  olja

Gör så här

Tips

De basilikamarinerade vitlöksklyftorna är goda till rökt kalkonbröst, rostbiff eller pastrami.

Vitlöksklyftorna är hållbara i kylskåpet upp till 2 veckor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Det står i receptet just att man SKA skala efter första kokningen. Det är lättare att få bort skalet då. MVH Niclas :-)

Ewa

2005-04-22

Jag vill fråga en sak angående receptet. Är det meningen att man INTE skall skala klyftorna vid den första kokningen? Mycket tacksam för svar.

Anne-lie

2004-01-31

Näringsvärde per portion

Energi420 KJ / 100 kCal

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Oliv- och citrondipp
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Basilika- och dillsill
Betyg 2.6 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtsmör med chili
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerad fläskfilé med grön örtsås
Betyg 3.8 av 5.
94 personer har röstat
Över 60 min att tillaga