Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Basilikamarinerade vitlöksklyftor

Dessa basilikamarinerade vitlöksklyftor kan du förbereda dagen innan de ska serveras. Förutom sin underbara basilikasmak får vitlökarna en het ton av chili när de marineras i burk tillsammans med vinäger och olja. Ett superbt tillbehör!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela vitlöken i klyftor. Koka klyftorna mjuka i vatten i en kastrull ca 5 min. Spola hastigt av vitlöksklyftorna.
  2. Skala och lägg tillbaka de skalade klyftorna i kastrullen. Tillsätt vinäger, salt och peppar. Låt koka under lock ca 5 min.
  3. Strimla basilikan. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Varva vitlöksklyftor, basilika och chili i en burk.
  4. Blanda den varma vinägern med oljan och häll över vitlöken. Låt stå kallt ca 1 dygn innan servering.

Tips

De basilikamarinerade vitlöksklyftorna är goda till rökt kalkonbröst, rostbiff eller pastrami.

Vitlöksklyftorna är hållbara i kylskåpet upp till 2 veckor.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 5 hela vitlökar
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 1/2 - 2 dl olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 420 kJ / 100 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer