Basilikamarinerade vitlöksklyftor

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
2
Basilikamarinerade vitlöksklyftor

Dessa basilikamarinerade vitlöksklyftor kan du förbereda dagen innan de ska serveras. Förutom sin underbara basilikasmak får vitlökarna en het ton av chili när de marineras i burk tillsammans med vinäger och olja. Ett superbt tillbehör!

Basilikamarinerade vitlöksklyftor

Ingredienser

12 portioner
5   hela vitlökar
1/2 dl  vitvinsvinäger
1 tsk  salt
1 krm  grovmald svartpeppar
1/2   kruka basilika
1   röd spansk peppar
1 1/2 - 2 dl  olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Det står i receptet just att man SKA skala efter första kokningen. Det är lättare att få bort skalet då. MVH Niclas :-)

Ewa

2005-04-22

Jag vill fråga en sak angående receptet. Är det meningen att man INTE skall skala klyftorna vid den första kokningen? Mycket tacksam för svar.

Anne-lie

2004-01-31

Näringsvärde per portion

Energi420 KJ / 100 kCal

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Oliv- och citrondipp
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Basilika- och dillsill
Betyg 2.7 av 5.
76 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad fläskfilé med grön örtsås
Betyg 3.9 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Avokado i ugn med pesto och kalkon
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga