Basilikamarinerade vitlöksklyftor
Dessa basilikamarinerade vitlöksklyftor kan du förbereda dagen innan de ska serveras. Förutom sin underbara basilikasmak får vitlökarna en het ton av chili när de marineras i burk tillsammans med vinäger och olja. Ett superbt tillbehör!
Ingredienser
12 portioner
5 hela vitlökar
1/2 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
1/2 kruka basilika
1 röd spansk peppar
1 1/2 - 2 dl olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi420 KJ / 100 kCal
Kommentarer
Det står i receptet just att man SKA skala efter första kokningen. Det är lättare att få bort skalet då. MVH Niclas :-)
Ewa
2005-04-22Jag vill fråga en sak angående receptet. Är det meningen att man INTE skall skala klyftorna vid den första kokningen? Mycket tacksam för svar.
Anne-lie
2004-01-31