Basilikagravad strömming

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Basilikagravad strömming

Detta recept på basilikagravad strömming ska du påbörja några dagar innan rätten ska serveras. Lägg strömmingen i lag över natten, vänd ner basilika- och vitlökssåsen och låt stå kallt i två dygn till. Servera med kokt potatis och knäckebröd. Gott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Basilikagravad strömming

Ingredienser

8 portioner

Lag

1 1/2 kg strömming (som varit fryst minst 2 dygn)
1 l vatten
2 dl ättiksprit (12%)
2 msk salt

Basilikasås

1 kruka färsk basilika
4 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Jag halverade mängden strömming men använde den mängden basilikasås som står i receptet, så om du gör receptet i sin helhet dubbla mängden sås annars räcker knappt såsen till.

Linda

2006-06-28

Jag tillsatte 2 dl gräddfil för att göra såsen lite mer såsig. Blev för tjock konsistens annars.

Anders

2004-01-15

Testa liknande recept

Tonys gravade strömming
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad sötsur strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotare med färskpotatis
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotare med citronolja
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga