Basilikagravad strömming

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Basilikagravad strömming

Detta recept på basilikagravad strömming ska du påbörja några dagar innan rätten ska serveras. Lägg strömmingen i lag över natten, vänd ner basilika- och vitlökssåsen och låt stå kallt i två dygn till. Servera med kokt potatis och knäckebröd. Gott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Basilikagravad strömming

Ingredienser

8 portioner

Lag

1 1/2 kg strömming (som varit fryst minst 2 dygn)
1 l vatten
2 dl ättiksprit (12%)
2 msk salt

Basilikasås

1 kruka färsk basilika
4 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat

Kommentarer

Jag halverade mängden strömming men använde den mängden basilikasås som står i receptet, så om du gör receptet i sin helhet dubbla mängden sås annars räcker knappt såsen till.

Linda

2006-06-28

Jag tillsatte 2 dl gräddfil för att göra såsen lite mer såsig. Blev för tjock konsistens annars.

Anders

2004-01-15

Testa liknande recept

Tonys gravade strömming
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gravad sötsur strömming
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sesamströmming med korianderyoghurt
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sotare med citronolja
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sotare med färskpotatis
Betyg 2.6 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad