Basilikagravad strömming

3
2
Basilikagravad strömming

Detta recept på basilikagravad strömming ska du påbörja några dagar innan rätten ska serveras. Lägg strömmingen i lag över natten, vänd ner basilika- och vitlökssåsen och låt stå kallt i två dygn till. Servera med kokt potatis och knäckebröd. Gott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Basilikagravad strömming

Ingredienser

8 portioner

Lag

1 1/2 kg strömming (som varit fryst minst 2 dygn)
1 l vatten
2 dl ättiksprit (12%)
2 msk salt

Basilikasås

1 kruka färsk basilika
4 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Linda

2006-06-28

Jag halverade mängden strömming men använde den mängden basilikasås som står i receptet, så om du gör receptet i sin helhet dubbla mängden sås annars räcker knappt såsen till.

Anders

2004-01-15

Jag tillsatte 2 dl gräddfil för att göra såsen lite mer såsig. Blev för tjock konsistens annars.