Basilikagravad strömming
Detta recept på basilikagravad strömming ska du påbörja några dagar innan rätten ska serveras. Lägg strömmingen i lag över natten, vänd ner basilika- och vitlökssåsen och låt stå kallt i två dygn till. Servera med kokt potatis och knäckebröd. Gott!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996
Ingredienser
8 portioner
Lag
1 1/2 kg strömming (som varit fryst minst 2 dygn)
1 l vatten
2 dl ättiksprit (12%)
2 msk salt
Basilikasås
1 kruka färsk basilika
4 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag halverade mängden strömming men använde den mängden basilikasås som står i receptet, så om du gör receptet i sin helhet dubbla mängden sås annars räcker knappt såsen till.
Linda
2006-06-28Jag tillsatte 2 dl gräddfil för att göra såsen lite mer såsig. Blev för tjock konsistens annars.
Anders
2004-01-15