Basilikagravad strömming
Detta recept på basilikagravad strömming ska du påbörja några dagar innan rätten ska serveras. Lägg strömmingen i lag över natten, vänd ner basilika- och vitlökssåsen och låt stå kallt i två dygn till. Servera med kokt potatis och knäckebröd. Gott!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996
Ingredienser
8 portioner
Lag
1 1/2 kg strömming (som varit fryst minst 2 dygn)
1 l vatten
2 dl ättiksprit (12%)
2 msk salt
Basilikasås
1 kruka färsk basilika
4 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag halverade mängden strömming men använde den mängden basilikasås som står i receptet, så om du gör receptet i sin helhet dubbla mängden sås annars räcker knappt såsen till.
Linda
2006-06-28Jag tillsatte 2 dl gräddfil för att göra såsen lite mer såsig. Blev för tjock konsistens annars.
Anders
2004-01-15