Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Basilikagravad strömming

Detta recept på basilikagravad strömming ska du påbörja några dagar innan rätten ska serveras. Lägg strömmingen i lag över natten, vänd ner basilika- och vitlökssåsen och låt stå kallt i två dygn till. Servera med kokt potatis och knäckebröd. Gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Rensa och filea och dra skinnet av strömmingen. Blanda lagen och slå den över filéerna. Låt stå kallt över natten.
  2. Häll av lagen och låt strömmingen ligga en stund på dubbla lager hushållspapper eller en kökshandduk som suger upp överflödig vätska, annars tunnar sig såsen.
  3. Sås: Skölj och grovhacka basilikabladen. Blanda med crème fraiche och vitlök i en mixer/matberedare. Mixa tills crème fraichen blivit ljust grön och tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd försiktigt ner strömmingsfiléerna. De ska helst stå 2 dygn i kyl, men är goda redan efter en dag.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8
Lag
  • 1 1/2 kg strömming (som varit fryst minst 2 dygn)
  • 1 l vatten
  • 2 dl ättiksprit (12%)
  • 2 msk salt
Basilikasås
  • 1 kruka färsk basilika
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan