Basilikagravad strömming

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Basilikagravad strömming

Detta recept på basilikagravad strömming ska du påbörja några dagar innan rätten ska serveras. Lägg strömmingen i lag över natten, vänd ner basilika- och vitlökssåsen och låt stå kallt i två dygn till. Servera med kokt potatis och knäckebröd. Gott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

8 portioner

Lag

1 1/2 kg strömming (som varit fryst minst 2 dygn)
1 l vatten
2 dl ättiksprit (12%)
2 msk salt

Basilikasås

1 kruka färsk basilika
4 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jag halverade mängden strömming men använde den mängden basilikasås som står i receptet, så om du gör receptet i sin helhet dubbla mängden sås annars räcker knappt såsen till.

    Linda

  • Jag tillsatte 2 dl gräddfil för att göra såsen lite mer såsig. Blev för tjock konsistens annars.

    Anders

Testa liknande recept

  • Tonys gravade strömming
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad sötsur strömming
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sotare med färskpotatis
    Betyg 2.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klargravad strömming
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad