Basilikagratinerad kyckling med ärter

Basilikagratinerad kyckling med ärter, en rätt som i stort sett reder sig självt. Skär purjolök i breda skivor och bryn tillsammans med kycklingen innan du lägger alltsammans i en form. Därefter hälls den smaksatta såsen gjord på grädde över kycklingen som får stekas färdigt i ugnen. Serveras med ris och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2719 KJ / 649 kCal
Fett28 g
Salt3.26 g
Kolhydrater59 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stDet heter inte ärter utan ärtor!
Ulla
Nästa gång kommer vi att göra den lite starkare, ev tillsätta samtal oelek
Irene
Supergott och enkelt, använde kycklinglårfilé som är ett saftigare kött
Bengt