UNDER 30 MIN | Medel

Basilikafylld kyckling med tomatsås

En baslikafylld kyckling med tomatsås blir härligt färgglad att se på tillsammans med den krispiga, gröna paprikan. Kycklingen som fylls med basilika äts med fördel på en bädd av pasta, gärna en som fångar upp såsen på ett bra sätt! Strö grön paprika över rätten innan servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär ett snitt i kycklingen och bryn den i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Strimla basilikan. Fyll snitten i kycklingen med basilikan och lägg filéerna i en ugnsform.
  4. Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 72°C.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Blanda paprikan med olivoljan, vinägern och oreganon. Smaka av med salt.
  7. Häll av pastan i ett durkslag och sätt tillbaka kastrullen på plattan igen. Häll pastasåsen i kastrullen och låt den bli varm.
  8. Blanda ner pastan i såsen och servera den till kycklingen och paprikasalladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 förp färsk basilika (à 20 g)
  • 4 port pasta (gärna gnocci)
  • 2 gröna paprikor
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • 390 g pastasås med basilika

Näringsvärde
Per portion

Energi 2004 kJ / 477 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept