Basilikafylld kyckling med tomatsås
En baslikafylld kyckling med tomatsås blir härligt färgglad att se på tillsammans med den krispiga, gröna paprikan. Kycklingen som fylls med basilika äts med fördel på en bädd av pasta, gärna en som fångar upp såsen på ett bra sätt! Strö grön paprika över rätten innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 tsk olja
salt
peppar
1 förp färsk basilika (à 20 g)
4 port pasta (gärna gnocci)
2 gröna paprikor
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 tsk torkad oregano
390 g pastasås med basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2004 KJ / 477 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Snabbt, enkelt och jättegott för hela familjen
Gunnar
2020-09-16