Basilikafylld kyckling med tomatsås

6
1
Basilikafylld kyckling med tomatsås

En baslikafylld kyckling med tomatsås blir härligt färgglad att se på tillsammans med den krispiga, gröna paprikan. Kycklingen som fylls med basilika äts med fördel på en bädd av pasta, gärna en som fångar upp såsen på ett bra sätt! Strö grön paprika över rätten innan servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020

Basilikafylld kyckling med tomatsås

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
2 tsk olja
salt
peppar
1 förp färsk basilika (à 20 g)
4 port pasta (gärna gnocci)
2 gröna paprikor
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 tsk torkad oregano
390 g pastasås med basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Gunnar

2020-09-16

Snabbt, enkelt och jättegott för hela familjen

Näringsvärde per portion

Energi 2004 KJ / 477 kCal
Fett 10 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden