Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Basilika- och tomatkryddad pannbiff med tomatsås

Basilika- och tomatkryddad pannbiff med tomatsås är ett rikt recept med många ingredienser och smaker. Servera pannbiffarna med ris eller pasta och en grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll krossade tomater i en sil och låt dem rinna av. Spara tomatjuicen. Skala och finhacka löken. Hacka basilikan. Blanda färsen med den ena hackade löken, tomatkött, basilika, vitlök och ägg. Tillsätt salt och peppar. Forma till 8 biffar (för 4 port).
  2. Skala och tärna rotsellerin. Fräs den andra löken och sellerin i hälften av matfettet utan att den tar färg i en kastrull. Tillsätt tomatjuice, ketchup, vatten, puré, vinäger, socker och hönsbuljongtärning. Låt sjuda några minuter och smaka av med salt och peppar. Sila såsen genom en sil.
  3. Stek biffarna i resterande matfett i en stekpanna. Vid servering vispas ca 1 msk smör eller margarin i såsen (för 4 port). Servera med ris eller pasta och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 2 gula lökar
  • 1 knippe basilika
  • 600 g blandfärs
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g rotselleri
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 msk ketchup
  • 2 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 tsk socker
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt och peppar
Till servering
  • pasta eller ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?