Sallad med melon, kapris och feta
Den här melonsalladen med kapris och feta blir lika uppskattad till grillmiddagen som på buffén. Saftig vattenmelon i tärningar, krispig gurka och rödlök utgör basen. Sedan tillkommer den salta fetaosten och syrliga kaprisen. En supersallad helt enkelt!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
6 portioner
600 g vattenmelon utan skal
1 gurka
1/2 rödlök
1 dl små kapris
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi549 KJ / 131 kCal
Fett7 g
Salt0.71 g
Kolhydrater12 g
Protein6 g
Kommentarer
Jag hade nog också bytt kapris mot ICAs Spanska oliver, och lagt till mynta och en citron/honungsvinägrett
Gunilla
2020-07-25Istället för kapris använder vi svarta oliver, och vi byter ut gurkan mot ruccola. Perfekt till allt grillat!
Kerstin
2020-06-17La till koriander och en citronvinägrett, tog bort kapris - supergott.
Samuel
2017-07-16