Bärkompott med sorbet

En varm sommardag passar denna smarriga bärkompott med sorbet perfekt. Koka först en söt hallonsås före du gör en len sorbet i glassmaskin av crème fraiche som blandas med kokt vatten, socker och apelsinskal. Servera sås och sorbet med färska bär.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Ingredienser
Hallonsås
Crème fraiche- sorbet
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer