Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Bärkompott med sorbet

En varm sommardag passar denna smarriga bärkompott med sorbet perfekt. Koka först en söt hallonsås före du gör en len sorbet i glassmaskin av crème fraiche som blandas med kokt vatten, socker och apelsinskal. Servera sås och sorbet med färska bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Koka upp hallonpuré, socker, vatten och apelsinsaft. Låt såsen svalna.
  2. Sorbet: Koka upp vatten, socker och rivet apelsinskal. Låt svalna. Blanda med crème fraiche. Kör i glassmaskin till sorbet.
  3. Fördela såsen i 4 djupa tallrikar (för 4 port). Lägg i de färska bären. Pudra över med florsocker. Skeda upp en sorbetkula och lägg i mitten. Servera.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l bär (efter tillgång, t ex hallon, blåbär, jordgubbar och smultron)
Hallonsås
  • 2 dl hallonpuré (mosade och passerade bär)
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • saften från 1/2 apelsin
Crème fraiche- sorbet
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • rivet skal från 1/2 apelsin
  • 3 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer