Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bärkompott

Det här receptet på bärkompott är ett härligt, annorlunda och gudomligt gott tillbehör till efterrätter. Du kokar ihop rödvin med socker, citronskal och vanilj- och kanelstång och blandar med fikon och bär. Exemplariskt att servera till mandelkaka!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll vinet i en kastrull, blanda med sockret och kryddorna. (Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna.) Lägg i citronskalet.
  2. Koka upp och låt koka i 30-40 minuter. Låt svalna. Ta upp citronskalet.
  3. Skär fikonen i klyftor. Blanda bär och frukt i en skål. Häll på lagen och låt stå i minst två timmar.
  4. Servera med Mandelkaka och ev vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 flaska gott rödvin (à 75 cl)
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 vaniljstång
  • 1 bit citronskal
  • 6 färska fikon
  • ca 2 l färska bär (det går bra med frysta)
Lägg till i inköpslistan