Bärflarn med citroncrème fraiche

Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Bärflarn med citroncrème fraiche

En riktigt snygg och smarrig efterrätt får du om du lagar till flarn av bär tillsammans med citroncrème fraiche. Bären bidrar med en härlig syrlighet och de gudomliga smördegsplattorna bidrar med sötma. Perfekt dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Bärflarn med citroncrème fraiche

Ingredienser

4 portioner
2 frysta smördegsplattor (à ca 85 g)
2 dl blandade bär
1 ägg
1 dl crème fraiche
1/4 citron
1 msk florsocker + extra till garnering

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Står fortfarande inte vad man ska göra med resten fyra rundlar?

    Amanda

  • Hej, - Det står i punkt 2, "tryck ut 8 rundlar ( för 4 portioner) med ett glas". - I punkt 3 står det " lägg degen på en bakpappersklädd plåt". - Vi har nu 8 rundlar, ska dom läggas på varandra två och två, eftersom det ska bli 4 portioner?? Det framgår inte vad man skall göra med 4 av rundlar, även om man kan gissa. Hälsningar Hans

    Hans

  • Rädda smördegen! Litet stavfel i punkt 4!

    Martina

    Hej Martina! Ha ha, tänk så det kan bli. Tack för att du hörde av dig så vi kunde rätta till det. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Sabayonne
    Betyg 3 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängtårta med bär
    Betyg 4.5 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glace au four med blåbär och rom
    Betyg 2.8 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad