Barbecueburgare med kålrotsslaw

4
1
Barbecueburgare med kålrotsslaw

Barbecueburgare är hamburgare på blandfärs som smaksatts med barbecuesås, en riktig vinnare till sommarens middagar vid grillen. Hamburgarna serverar du tillsammans med en coleslaw på rotfrukter och crème fraiche samt klyftad potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011

Barbecueburgare med kålrotsslaw

Ingredienser

4 portioner
800 g fast potatis
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 stor gul lök
1 romansallad
3 tomater
4 hamburgerbröd
barbequesås till servering

Kålrotsslaw

200 g kålrot
1/2 fänkål
200 g vitkål
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
salt och peppar

Biffar

500 g blandfärs
1/2 dl barbequesås
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd, kontrollera innehållet i barbecuesåsen.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche, kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt crème fraiche med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), kontrollera innehållet i brödet.

 

Gör så här

Tips

Gör gärna salladen dagen innan, det blir den bara godare av. Lyxa till det med rostad lök i stället för rå: Blanda 2 skalade, strimlade lökar med 2 msk vetemjöl och 1 krm bakpulver. Stek löken gyllene och frasig i olja. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Krister

2011-11-05

Härligt fredags käk, god hamburgare, men eftersom rå kålrot inte funkar i vår familj så gjorde vi kålslawn på enbart vitkål och fänkål + några matskedar majjo, 1 dl creme fr. och dijonsenap

Näringsvärde per portion

Energi 3511 KJ / 841 kCal
Fett 366 g
Kolhydrater 855 g
Protein 356 g
Läs mer om näringsvärden