Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Barbecueburgare med kålrotsslaw

Barbecueburgare är hamburgare på blandfärs som smaksatts med barbecuesås, en riktig vinnare till sommarens middagar vid grillen. Hamburgarna serverar du tillsammans med en coleslaw på rotfrukter och crème fraiche samt klyftad potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta potatisen och skär i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Krydda med salt och blanda ordentligt. Sätt mitt i ugnen ca 25 minuter. Gör resten under tiden.
  3. Kålrotsslaw: Skala och grovriv kålroten. Ansa fänkålen och skär i tunna strimlor. Strimla vitkålen. Lägg kålrot, fänkål och vitkål i en skål. Blanda med crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  4. Biffar: Lägg färsen i en bunke. Blanda med barbecuesås, salt och peppar till en smidig smet. Forma till portionsstora färsbiffar. Stek dem i matfettet 3–4 minuter per sida i en stekpanna.
  5. Skala, dela och skiva löken. Skär eller riv salladen i mindre bitar. Skiva tomaterna. Rosta gärna hamburgerbröden i en torr, het stekpanna.
  6. Lägg färsbiffarna mellan bröden med lök, grönsaker och kålrotsslaw. Servera med klyftpotatis och gärna extra barbecuesås.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd, kontrollera innehållet i barbecuesåsen.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche, kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt crème fraiche med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), kontrollera innehållet i brödet.

 

Tips

Gör gärna salladen dagen innan, det blir den bara godare av. Lyxa till det med rostad lök i stället för rå: Blanda 2 skalade, strimlade lökar med 2 msk vetemjöl och 1 krm bakpulver. Stek löken gyllene och frasig i olja. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 stor gul lök
  • 1 romansallad
  • 3 tomater
  • 4 hamburgerbröd
  • barbequesås till servering
Kålrotsslaw
  • 200 g kålrot
  • 1/2 fänkål
  • 200 g vitkål
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
Biffar
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 dl barbequesås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3511 kJ / 841 kCal