Barbecueburgare med kålrotsslaw
![Barbecueburgare med kålrotsslaw](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_42719/cf_259/barbecueburgare_med_kalrotsslaw.jpg)
Barbecueburgare är hamburgare på blandfärs som smaksatts med barbecuesås, en riktig vinnare till sommarens middagar vid grillen. Hamburgarna serverar du tillsammans med en coleslaw på rotfrukter och crème fraiche samt klyftad potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011
![Barbecueburgare med kålrotsslaw](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_42719/cf_259/barbecueburgare_med_kalrotsslaw.jpg)
Ingredienser
4 portioner
800 g fast potatis
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 stor gul lök
1 romansallad
3 tomater
4 hamburgerbröd
barbequesås till servering
Kålrotsslaw
200 g kålrot
1/2 fänkål
200 g vitkål
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
salt och peppar
Biffar
500 g blandfärs
1/2 dl barbequesås
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
För alla
Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd, kontrollera innehållet i barbecuesåsen.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche, kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt crème fraiche med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), kontrollera innehållet i brödet.
Gör så här
Tips
Gör gärna salladen dagen innan, det blir den bara godare av. Lyxa till det med rostad lök i stället för rå: Blanda 2 skalade, strimlade lökar med 2 msk vetemjöl och 1 krm bakpulver. Stek löken gyllene och frasig i olja. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3511 KJ / 841 kCal
Fett36.6 g
Kolhydrater85.5 g
Protein35.6 g
Kommentar
Härligt fredags käk, god hamburgare, men eftersom rå kålrot inte funkar i vår familj så gjorde vi kålslawn på enbart vitkål och fänkål + några matskedar majjo, 1 dl creme fr. och dijonsenap
Krister
2011-11-05