Barbecueburgare med kålrotsslaw
Barbecueburgare är hamburgare på blandfärs som smaksatts med barbecuesås, en riktig vinnare till sommarens middagar vid grillen. Hamburgarna serverar du tillsammans med en coleslaw på rotfrukter och crème fraiche samt klyftad potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011
Ingredienser
4 portioner
800 g fast potatis
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 stor gul lök
1 romansallad
3 tomater
4 hamburgerbröd
barbequesås till servering
Kålrotsslaw
200 g kålrot
1/2 fänkål
200 g vitkål
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
salt
peppar
Biffar
500 g blandfärs
1/2 dl barbequesås
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3511 KJ / 841 kCal
Fett36.6 g
Kolhydrater85.5 g
Protein35.6 g
Kommentar
Härligt fredags käk, god hamburgare, men eftersom rå kålrot inte funkar i vår familj så gjorde vi kålslawn på enbart vitkål och fänkål + några matskedar majjo, 1 dl creme fr. och dijonsenap
Krister
2011-11-05