Bang bang kyckling
Bang bang kyckling är en klassisk kinesisk rätt som fått sitt namn från att man bankar kycklingfileérna till trådiga strimlor för att köttet lättare ska fånga upp den smakrika dressingen bestående av soja och sesamolja. Servera med krispig gurka och nykokt ris.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
4 portioner
Chiliolja
1/4 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 salladslök
1 dl neutral rapsolja
1/2 msk grovhackad ingefära
1 stjärnanis
1 kanelstång
1 lagerblad
3/4 msk chiliflakes
1/2 dl milda torkade chiliflakes (t ex gochugaru eller aleppopeppar)
1/2 msk rostad lök
2 tsk sesamolja
2 tsk japansk soja
1/2 tsk salt
Kyckling
2 salladslökar
6 dl vatten
1 tsk salt
2 cm skalad skivad ingefära
600 g kycklingfilé
4 port ris
1 gurka
3 salladslökar
3 msk japansk soja
1 1/2 msk chinkiang- eller balsamvinäger
1 1/2 msk strösocker
1 1/2 msk sesamolja
1 tsk mortlad sichuanpeppar
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott, men klargör gärna vad som är såsen. Nämn gärna vad man kan göra med resterna från chilioljan. Som tillbehör.
Stefan
2024-11-02Gott och roligt! Håller med om att man inte behöver använda all buljong, lite smaklöst då. Hittade alla ingredienser på Ica Maxi.
Anna josefine
2023-04-30Robert: Jag har köpt Gochugaru och chinkiangvinäger på internet, tex delitea.se!
Jessica
2023-02-24