Bang bang kyckling är en klassisk kinesisk rätt som fått sitt namn från att man bankar kycklingfileérna till trådiga strimlor för att köttet lättare ska fånga upp den smakrika dressingen bestående av soja och sesamolja. Servera med krispig gurka och nykokt ris.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Kontrollera noga innehållet i chinkiangvinägern.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Robert: Jag har köpt Gochugaru och chinkiangvinäger på internet, tex delitea.se!
Jessica
2023-02-24Hittar inga "milda" chili flakes på varken Ica maxi, kvantum eller nära. Eller i den lokala asiatiska butiken. Det är ju så mycket så det känns inte rimligt att strunta i. Var köper man det där?
Robert
2023-02-18Köpte färdig chiliolja, går supersnabbt att laga då! Satte till lite limesaft för att balansera sötman. Favorit i många repriser.
Jessica
2022-08-29