Bang bang kyckling
Bang bang kyckling är en klassisk kinesisk rätt som fått sitt namn från att man bankar kycklingfileérna till trådiga strimlor för att köttet lättare ska fånga upp den smakrika dressingen bestående av soja och sesamolja. Servera med krispig gurka och nykokt ris.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
4 portioner
Chiliolja
1/4 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 salladslök
1 dl neutral rapsolja
1/2 msk grovhackad ingefära
1 stjärnanis
1 kanelstång
1 lagerblad
3/4 msk chiliflakes
1/2 dl milda torkade chiliflakes (t ex gochugaru eller aleppopeppar)
1/2 msk rostad lök
2 tsk sesamolja
2 tsk japansk soja
1/2 tsk salt
Kyckling
2 salladslökar
6 dl vatten
1 tsk salt
2 cm skalad skivad ingefära
600 g kycklingfilé
4 port ris
1 gurka
3 salladslökar
3 msk japansk soja
1 1/2 msk chinkiang- eller balsamvinäger
1 1/2 msk strösocker
1 1/2 msk sesamolja
1 tsk mortlad sichuanpeppar
1 msk rostade sesamfrön
För alla
Kontrollera noga innehållet i chinkiangvinägern.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör så här
Tips
Gillar du stark mat? Tillsätt mer chiliolja. Blir det chiliolja över ska den förvaras i kylskåp och användas inom ett dygn.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och roligt! Håller med om att man inte behöver använda all buljong, lite smaklöst då. Hittade alla ingredienser på Ica Maxi.
Anna josefine
2023-04-30Robert: Jag har köpt Gochugaru och chinkiangvinäger på internet, tex delitea.se!
Jessica
2023-02-24Hittar inga "milda" chili flakes på varken Ica maxi, kvantum eller nära. Eller i den lokala asiatiska butiken. Det är ju så mycket så det känns inte rimligt att strunta i. Var köper man det där?
Robert
2023-02-18