Bananvåfflor

Betyg 3.5 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Bananvåfflor

Bananvåfflor är perfekt som frukost, mellanmål eller varför inte som enkel lunch eller middag? Dessa våfflor med banan görs på en smet med cottage cheese, ägg och havregryn och är därmed ett bra recept på lite nyttigare våfflor.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Bananvåfflor

Ingredienser

4-6 st
2 stora mogna bananer
1 dl cottage cheese
4 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl havregryn
1/2 tsk malen kanel
1 tsk kokosolja (+ extra till gräddning)

Serveringsförslag

yoghurt (10%)
skivad banan
hackade nötter
honung

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Knepigt att få dem frasiga, trots kokosolja inför varje våffla. Dock goda i smaken och gillar att de inte innehåller vetemjöl eller smör.

    Annelie

  • Supergoda. Gräddar dem i belgiskt våffeljärn med 1 tsk cocosolja i smeten och penslar även inför varje lagg. De blir fluffiga och fastnar inte. Har även värmt på rester i våffeljärnet och då blir de frasiga. 😀

    Ylva

  • Följde receptet och visst våfflor blev mjuka och inte frasiga men goda! Vår ettårig gillade dem med. Ni som inte lyckas med gräddning gör fel att öppnar järn för tidigt eller har dålig kvalitet på järn. Även när man öppnar järn ska man bli försiktig då den lossnar långsamt. Vi har testvinnaren Wilfa WAS-623BELL och är det svårt att misslyckas med den :)

    Lauras

  • God smet, de blev aningen frasigare om man gräddade dem med smör istället för kokosolja!

    Elin

  • Mycket goda men svåra att grädda. Testa med förslag från tidigare kommentarer!

    Christina

  • Härligt med lite matigare o nyttigare våfflor. Tillsatte dock 1/2 del vetemjöl för att dom skulle få lite mer stadga. Körde en liten stund med mixer och hade på lite olja cirka varannan lagg. Gräddade i 3 min. Jag använde rapsolja istället för kokosolja. Mysig helglunch!

    Katarina

  • Helt ok smak men helt mjuka, och när man väl äter våfflor vill man ju ha dem frasiga. Kommer inte göra dessa igen!

    Malin

  • Testade precis och det gick bra efter tips bland kommentarerna. Jag tillsatte ca 0,5-0,75 dl havremjölk i smeten, en skvätt kokosolja i våffeljärnet innan varje gräddning, och gräddade i 3-4 min, Jag tillsatte även pyttelite mer bakpulver än i receptet, samt lät smeten vila i kylen någon timme innan gräddning. Blev frasiga i kanterna men mjukare än vanlig våffla pga bananen osv. Gick bra att lyfta upp med smörkniv i trä. De såg en aning brända ut men ingen fara alls, tror färgen berodde på ingredienserna. Serverade med angivna tillbehör plus hallon!

    Charlotte

  • Ragnhild Goda, men tillsatte faktiskt lite havremjölk i smeten, då blev den lite lösare.

    Susanne

  • Har ni verkligen provat det här receptet? Det kanske funkar att koka gröt på men det blir definitivt inga våfflor.

    Bo arne

Testa liknande recept

  • Grön omelett med spenat och avokado
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hemgjord blåbärssoppa
    Betyg 4.7 av 5.90 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spenatpannkaka med örtröra
    Betyg 4.5 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Majs- och avokadobiffar
    Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Italiensk spenatpaj
    Betyg 4.1 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad