Bananpannkaka som passar lika bra till frukost, som mellanmål eller middag. Mild i smaken och helt utan gluten passar den hela familjen. Servera bananpannkakan med färska bär eller turkisk yoghurt med honung.
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt (exempelvis hasselnötsdryck eller mandeldryck för en nötig smak). Välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per pannkaka och utan serveringsförslag.
Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut mjölken till växtbaserad dryck och smöret till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från rätten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag bytte ut majsstärkelse mot havregryn och la till lite mjöl . Funka jättebra. Svårt att få den hålla ihop annars.
Sedat
2022-07-18När första pannkakan blev äggröra tillsatte jag mjöl, sedan höll de ihop och vara inte så äggröriga
Gunilla
2022-06-07Kan man göra ugnspannkaka med banan mosar man eller skivar man dom då. Margareta
Margareta
2021-01-17