Bananpannkakor

146
14 Klimatsmart
Bananpannkakor

Bananpannkaka som passar lika bra till frukost, som mellanmål eller middag. Mild i smaken och helt utan gluten passar den hela familjen. Servera bananpannkakan med färska bär eller turkisk yoghurt med honung.

Bananpannkakor

Ingredienser

ca 4 st
2 ägg
1 1/2 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 banan
1 dl mjölk
2 msk smör eller margarin

Serveringsförslag

rostade kokosflingor
skivad banan

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt (exempelvis hasselnötsdryck eller mandeldryck för en nötig smak). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per pannkaka och utan serveringsförslag.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut mjölken till växtbaserad dryck och smöret till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från rätten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

146

Kommentarer

Margareta

2021-01-17

Kan man göra ugnspannkaka med banan mosar man eller skivar man dom då. Margareta

Susannah

2021-01-04

Kan ni bli tydligare med vad som menas med ”per portion” när det gäller energiberäkning? Om det blir 4 pannkakor är det en portion eller är det 4? Till exempel..

Redaktionen ICAse

2021-01-04

Hej Susannah! Tack för din fråga och för att du uppmärksammade det för oss. I detta recept är näringsvärdet beräknat per pannkaka och utan serveringsförslag. Vi har nu förtydligat det i receptet (under texten För alla). Hoppas att du gillar pannkakorna! Hälsningar Elina

Eva

2020-09-11

God smak, men föll isär. Kan bero att jag använde ett gammalt pannkaksjjärn...? Jag hade inte mjölk hemma, så jag?tog grädde istället. Får prova och igen :)

Redaktionen ICAse

2020-09-14

Hej Eva! Tyvärr är det svårt att veta vad orsaken var att de föll isär. Så länge stekpannan inte var trasig/sliten så borde det inte ha varit stekpannans fel. Kan du ha stekt dom lite för länge? Bra att du tyckte om smaken i alla fall! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 609 KJ / 145 kCal
Fett 9.3 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 10.5 g
Protein 4.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept

Banankaka
Cookies med nötter
Chocolate chip cookies
Citronmuffins
Madeleinekaka