Banankaka med kanel

Banankaka, bananbröd…kärt bakverk har många namn! Ta vara på dina övermogna bananer och baka en söt banankaka. I detta recept smaksätter vi med kanel som lyfter bakverket till ny nivå. Och du, glöm inte att blanda ner majonnäsen som gör bananbrödet/banankakan riktigt saftig och riktigt god.

Ingredienser
1 kaka
450 g bananer (450 g motsvarar ca 3 medelstora bananer)
1 ägg (medium stort)
2 dl strösocker
8 msk majonnäs 8 msk motsvarar ca 1 1/3 dl (gärna Hellmann´s)
1 tsk vaniljextrakt
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
120 g valnötter
Gör så här
01:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stDet blir riktigt god smak med råsocker. Jag tycker det räcker med 1-1,5 dl socker. Bananerna ger sötma. Jag gillar inte vaniljextrakt. Till finbak använder jag äkta vanilj och till den här kakan vaniljsocker med riktig vanilj.
Marjaana
Majonnäs låter konstigt. Jag bytte ut den mot en knapp 1 dl rapsolja.Det blev mycket god smak och bra konsistens. Byter ofta ut det smälta smöret i banankakor mot neutral matolja.Det fungerar bra men man kan ta lite mindre olja än smält smör.
Marjaana
Byta majonäs mot magersmaksatt kvarg ??
Anita