Banankakor
Har du svårt att få barnen att äta på morgonen? Vi tipsar om de här barnvänliga banankakorna som du kan fresta både vuxna och barn med vid frukostbordet. Toppa med goda tillbehör innan servering så blir det nästan lika smarrigt som en efterrätt.
Ingredienser
12 bitar
2 mosade bananer
100 g havregryn
ca 1 1/2 dl risdryck
2 tsk kanel
3/4 dl finhackade, pekan- eller valnötter
1 msk raps- eller solrosolja
Till servering
färsk frukt (gärna banan)
naturellt, växtbaserat alternativ till yoghurt eller kvarg (gärna naturell)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per skiva (beräknar på 12 bitar).
Energi379 KJ / 91 kCal
Fett4.2 g
Salt0 g
Kolhydrater11 g
Protein1.6 g
Kommentarer
Det står ju att man ska äta kakorna direkt. Är det av någon särskild anledning? Går de bra att spara också?
Ellen
2019-03-07Hej Ellen! De är godast när de är nygräddade och frasiga, samt att de är varma. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-03-12Hej. Vad är risdryck? Kan man ersätta det med något?
Sara
2018-09-18Hej Sara! Det är en växtbaserad dryck. Ris och vatten. Men det går lika bra med mjölk. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-09-19Jag gjorde detoch det funkade men vet inte om smaken skiljer sig
Hanna
2018-03-09