Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Banankakor

Har du svårt att få barnen att äta på morgonen? Vi tipsar om de här barnvänliga banankakorna som du kan fresta både vuxna och barn med vid frukostbordet. Toppa med goda tillbehör innan servering så blir det nästan lika smarrigt som en efterrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 190°C.
  2. Mosa bananerna i en skål.
  3. Blanda bananmoset med resten av ingredienserna. Rör om väl.
  4. Ställ smeten i kylen i ca 20 min för att stelna något.
  5. Forma 12 lika stora bollar av smeten (för 12 st), ungefär samma storlek som en valnöt, och lägg på en smord plåt, med ca 2 cm mellanrum mellan varje boll.
  6. Grädda havrekakorna i ca 10-15 min tills de är gyllenbruna. 
  7. Servera genast med färsk frukt och växtbaserat alternativ till yoghurt eller kvarg.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre. Välj glutenfritt växtbaserat alternativ till yoghurt/kvarg.

Recept och bild i samarbete med Alpro.

Näringsvärdet är beräknat per skiva (beräknar på 12 bitar).

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 2 mosade bananer
  • 100 g havregryn
  • ca 1 1/2 dl risdryck
  • 2 tsk kanel
  • 3/4 dl finhackade, pekan- eller valnötter
  • 1 msk raps- eller solrosolja
Till servering
  • färsk frukt (gärna banan)
  • naturellt, växtbaserat alternativ till yoghurt eller kvarg (gärna naturell)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 379 kJ / 91 kCal