Banankakor

15
4
Banankakor

Har du svårt att få barnen att äta på morgonen? Vi tipsar om de här barnvänliga banankakorna som du kan fresta både vuxna och barn med vid frukostbordet. Toppa med goda tillbehör innan servering så blir det nästan lika smarrigt som en efterrätt.

Skriv ut
Banankakor

Ingredienser

12 bitar
2
mosade bananer
100 g
havregryn
ca 1 1/2 dl
risdryck
2 tsk
kanel
3/4 dl
finhackade, pekan- eller valnötter
1 msk
raps- eller solrosolja

Till servering

färsk frukt (gärna banan)
naturellt, växtbaserat alternativ till yoghurt eller kvarg (gärna naturell)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre. Välj glutenfritt växtbaserat alternativ till yoghurt/kvarg.

Recept och bild i samarbete med Alpro.

Näringsvärdet är beräknat per skiva (beräknar på 12 bitar).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Ellen

2019-03-07

Det står ju att man ska äta kakorna direkt. Är det av någon särskild anledning? Går de bra att spara också?

Redaktionen ICAse

2019-03-12

Hej Ellen! De är godast när de är nygräddade och frasiga, samt att de är varma. Hälsningar Michelle

Sara

2018-09-18

Hej. Vad är risdryck? Kan man ersätta det med något?

Redaktionen ICAse

2018-09-19

Hej Sara! Det är en växtbaserad dryck. Ris och vatten. Men det går lika bra med mjölk. Hälsningar Michelle

Hanna

2018-03-09

Jag gjorde detoch det funkade men vet inte om smaken skiljer sig

Näringsvärde per portion

Energi 379 KJ / 91 kCal
Fett 4.2 g
Salt 0 g
Kolhydrater 11 g
Protein 1.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept