Banankakor

Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
4
Banankakor

Har du svårt att få barnen att äta på morgonen? Vi tipsar om de här barnvänliga banankakorna som du kan fresta både vuxna och barn med vid frukostbordet. Toppa med goda tillbehör innan servering så blir det nästan lika smarrigt som en efterrätt.

Banankakor

Ingredienser

12 bitar
2 mosade bananer
100 g havregryn
ca 1 1/2 dl risdryck
2 tsk kanel
3/4 dl finhackade, pekan- eller valnötter
1 msk raps- eller solrosolja

Till servering

färsk frukt (gärna banan)
naturellt, växtbaserat alternativ till yoghurt eller kvarg (gärna naturell)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Det står ju att man ska äta kakorna direkt. Är det av någon särskild anledning? Går de bra att spara också?

Ellen

2019-03-07

Hej Ellen! De är godast när de är nygräddade och frasiga, samt att de är varma. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-03-12

Hej. Vad är risdryck? Kan man ersätta det med något?

Sara

2018-09-18

Hej Sara! Det är en växtbaserad dryck. Ris och vatten. Men det går lika bra med mjölk. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-09-19

Jag gjorde detoch det funkade men vet inte om smaken skiljer sig

Hanna

2018-03-09

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per skiva (beräknar på 12 bitar).
Energi379 KJ / 91 kCal
Fett4.2 g
Salt0 g
Kolhydrater11 g
Protein1.6 g

Testa liknande recept

Overnight oats med havredryck
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Overnight Oats med Shiro miso
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladbollar med O´boy
Betyg 4 av 5.
146 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladgranola
Betyg 4.3 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grötmix med blåbär och goji
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Havreplättar med banan
Betyg 4 av 5.
278 personer har röstat
Under 30 min att tillaga