Banankaka med limeglasyr

32
6
Banankaka med limeglasyr

Bananbröd, banana bread eller banankaka. Kärt barn har många namn. En himmelskt god hembakad kaka med banan som dessutom är helt vegansk, med ett härligt lager av limeglasyr som pricken över i. En lite lyxigare och lite godare fika helt enkelt.

Banankaka med limeglasyr

Ingredienser

1 bröd

Kaka

5 dl vetemjöl
1 1/2 dl farinsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 medelstora väl mogna bananer (gärna med brunprickigt skal)
1 dl rapsolja
1 dl havredryck DeLuxe (3%)
1 msk äppelcidervinäger
ev 1 dl hackade valnötter eller andra nötter/frön

Glasyr

saft och skal från 1 lime
2 dl florsocker

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Oatly.
Näringsvärdet är beräknat för 1 helt bröd.

Gör så här

Tips

Välj gärna lite övermogna bananer, de ger mer sötma!

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Renette

2022-04-26

Kan jag använda vanlig mjölk istället för havredryck?

Annika

2021-07-18

Går det bra att frysa in denna kaka?

Redaktionen ICAse

2021-07-19

Hej Annika! Det går jättebra att frysa kakan, glasyren kan dock bli lite kladdig och utseendet av glasyren blir kanske inte detsamma men smaken kommer att vara lika god! 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Rose-marie

2020-06-09

Verkligen god har bakat den flera gånger😋

Näringsvärde per portion

Energi 15222 KJ / 3630 kCal
Fett 133 g
Salt 2.51 g
Kolhydrater 561 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden