Bananbröd, banana bread eller banankaka. Kärt barn har många namn. En himmelskt god hembakad kaka med banan som dessutom är helt vegansk, med ett härligt lager av limeglasyr som pricken över i. En lite lyxigare och lite godare fika helt enkelt.
Ingredienser
1 bröd
Kaka
5
dl
vetemjöl
1 1/2
dl
farinsocker
1
tsk
bikarbonat
1
tsk
kanel
1
tsk
vaniljsocker
1
krm
salt
3
medelstora väl mogna bananer (gärna med brunprickigt skal)
1
dl
rapsolja
1
dl
havredryck DeLuxe (3%)
1
msk
äppelcidervinäger
ev 1
dl
hackade valnötter eller andra nötter/frön
Glasyr
saft och skal från 1
lime
2
dl
florsocker
För alla
Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Oatly.
Näringsvärdet är beräknat för 1 helt bröd.
Gör så här
Tips
Välj gärna lite övermogna bananer, de ger mer sötma!
Vad tyckte du om receptet?
32
6 st
Kommentarer
Renette
2022-04-26
Kan jag använda vanlig mjölk istället för havredryck?
Annika
2021-07-18
Går det bra att frysa in denna kaka?
Redaktionen ICAse
2021-07-19
Hej Annika! Det går jättebra att frysa kakan, glasyren kan dock bli lite kladdig och utseendet av glasyren blir kanske inte detsamma men smaken kommer att vara lika god! 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Kommentarer
Renette
2022-04-26Kan jag använda vanlig mjölk istället för havredryck?
Annika
2021-07-18Går det bra att frysa in denna kaka?
Redaktionen ICAse
2021-07-19Hej Annika! Det går jättebra att frysa kakan, glasyren kan dock bli lite kladdig och utseendet av glasyren blir kanske inte detsamma men smaken kommer att vara lika god! 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Rose-marie
2020-06-09Verkligen god har bakat den flera gånger😋