Banankaka med limeglasyr

23
4
Banankaka med limeglasyr

Bananbröd, banana bread eller banankaka. Kärt barn har många namn. En himmelskt god hembakad kaka med banan som dessutom är helt vegansk, med ett härligt lager av limeglasyr som pricken över i. En lite lyxigare och lite godare fika helt enkelt.

Skriv ut
Banankaka med limeglasyr

Ingredienser

1 bröd

Kaka

5 dl
vetemjöl
1.5 dl
farinsocker
1 tsk
bikarbonat
1 tsk
kanel
1 tsk
vaniljsocker
1 krm
salt
3
medelstora väl mogna bananer (gärna med brunprickigt skal)
1 dl
rapsolja
1 dl
havredryck DeLuxe (3%)
1 msk
äppelcidervinäger
ev 1 dl
hackade valnötter eller andra nötter/frön

Glasyr

saft och skal från 1
lime
2 dl
florsocker

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Oatly.
Näringsvärdet är beräknat för 1 helt bröd.
Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Välj gärna lite övermogna bananer, de ger mer sötma!

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Rose-marie

6/9/2020

Verkligen god har bakat den flera gånger😋

Anna

4/24/2020

Har bakat detta säkert 10 ggr - en klar favorit när vi har bruna bananer hemma. Ibland har jag hackat ner mjölkchoklad och haft i någon matsked kakao - himmelskt! Fungerar bra med vanlig mjölk också!

Camilla

4/1/2020

Supergod!

Näringsvärde per portion

Energi 15222 KJ / 3630 kCal
Fett 133 g
Salt 2.51 g
Kolhydrater 561 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept