Bananbröd med jordnötssmör och chia

Allt som oftast ligger de där övermogna prickiga bananerna kvar i fruktskålen, släng inte! Det här receptet blir som allra bäst med riktigt mogna bananer. Bananbröd är ett klassiskt amerikanskt bakverk som nu dykt upp på många caféer runt om i Sverige. Njut av en härlig helgbrunch med nybakat varmt bananbröd!

Ingredienser
1 bröd
Bananbröd (1 bröd ger ca 12 skivor)
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 mogna bananer (3 st motsvarar ca 350 g)
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk nymalda kardemummakärnor
1/2 tsk nymald muskotnöt
1 dl hackad sötmandel
Till garnering
1 banan
1/2 msk strösocker
1/2 dl hackad sötmandel
Till servering
jordnötssmör
färska jordgubbar
svarta chiafrön
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen exkl serveringsförslagen.
Energi14319 KJ / 3422 kCal
Fett151 g
Salt6.12 g
Kolhydrater446 g
Protein57 g
Kommentarer
2 stDet här utgår jag från när jag bakar men brukar även tillsätta mörk rom och malen ingefära. Väldigt gott.
Bryn
Detta är mitt favoritrecept på bananbröd. Blir perfekt varje gång
Annika