Banan- och mjölkchokladtårta

301
3
Banan- och mjölkchokladtårta

Banan och choklad är en klassisk dessertkombination. Här möts två goda ting i kanske världens godaste banan- och mjölkchokladtårta. Tänk spröd och frasig mördegsbotten, smörstekt banan och så en fantastiskt len och krämig mjölkchokladmousse ovanpå det.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Banan- och mjölkchokladtårta

Ingredienser

10-12 bitar

Pagdeg

75 g kallt osaltat smör
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/2 krm salt
1 rumsvarmt ägg

Bananlager

4 mogna bananer
2 msk smör
1 krm salt
2 msk strösocker

Chokladmousse

400 g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde
4 rumsvarma äggulor
1 rumsvarmt ägg

Till montering/ihop sättning

50 g smält mjölkchoklad

Dekoration

75 g mörk choklad
1/2 msk kakao

Till servering

lättvispad grädde

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

301

Kommentarer

Erika

2022-05-09

Den här är underbart god men, jag gjorde den också på egenbakad sockerkakstårtbotten istället. M u m s 😋

Ana

2019-12-22

Hej! Kan man frysa denna tårtan?

Redaktionen ICAse

2020-01-03

Hej Ana! Det kan vi inte rekommendera, men om det underlättar kan den stå i kylskåp upp till 12 timmar. Hälsningar Michelle

Beatrice

2018-01-20

jk

Näringsvärde per portion

Energi 3317 KJ / 793 kCal
Fett 58 g
Salt 5 g
Kolhydrater 58 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden