Banan- och mjölkchokladtårta

300
2
Banan- och mjölkchokladtårta

Banan och choklad är en klassisk dessertkombination. Här möts två goda ting i kanske världens godaste banan- och mjölkchokladtårta. Tänk spröd och frasig mördegsbotten, smörstekt banan och så en fantastiskt len och krämig mjölkchokladmousse ovanpå det.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Banan- och mjölkchokladtårta

Ingredienser

10-12 bitar

Pagdeg

75 g
kallt osaltat smör
2.5 dl
vetemjöl
0.5 dl
strösocker
0.5 krm
salt
1
rumsvarmt ägg

Bananlager

4
mogna bananer
2 msk
smör
1 krm
salt
2 msk
strösocker

Chokladmousse

400 g
mjölkchoklad
5 dl
vispgrädde
4
rumsvarma äggulor
1
rumsvarmt ägg

Till montering/ihop sättning

50 g
smält mjölkchoklad

Dekoration

75 g
mörk choklad
0.5 msk
kakao

Till servering

lättvispad grädde

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

300

Kommentarer

Ana

12/22/2019

Hej! Kan man frysa denna tårtan?

Redaktionen ICAse

1/3/2020

Hej Ana! Det kan vi inte rekommendera, men om det underlättar kan den stå i kylskåp upp till 12 timmar. Hälsningar Michelle

Beatrice

1/20/2018

jk

Näringsvärde per portion

Energi 3317 KJ / 793 kCal
Fett 58 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 58 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept