Banan- och mjölkchokladtårta
Banan och choklad är en klassisk dessertkombination. Här möts två goda ting i kanske världens godaste banan- och mjölkchokladtårta. Tänk spröd och frasig mördegsbotten, smörstekt banan och så en fantastiskt len och krämig mjölkchokladmousse ovanpå det.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
10-12 bitar
Pagdeg
75 g kallt osaltat smör
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/2 krm salt
1 rumsvarmt ägg
Bananlager
4 mogna bananer
2 msk smör
1 krm salt
2 msk strösocker
Chokladmousse
400 g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde
4 rumsvarma äggulor
1 rumsvarmt ägg
Till montering/ihop sättning
50 g smält mjölkchoklad
Dekoration
75 g mörk choklad
1/2 msk kakao
Till servering
lättvispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi3317 KJ / 793 kCal
Fett58 g
Salt0.5 g
Kolhydrater58 g
Protein10 g
Kommentarer
Grymt god! Har gjort den två ggr.
Katarina
2024-03-21Den här är underbart god men, jag gjorde den också på egenbakad sockerkakstårtbotten istället. M u m s 😋
Erika
2022-05-09Hej! Kan man frysa denna tårtan?
Ana
2019-12-22Hej Ana! Det kan vi inte rekommendera, men om det underlättar kan den stå i kylskåp upp till 12 timmar. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-01-03