Balsamicosås

Balsamicosås är en fyllig sås med balsamvinäger, kalvfond, rött vin samt sötma från socker. Kryddad med schalottenlök och vitlök, redd med maizena och avrundad med smör. Balsamicosåsen är ett gott alternativ till rödvinssås, till allt från nötkött och fläskfilé till lax.

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
14 stJag gillar denna sås just för balsamvinägertouchen och brukar byta ut sockret mot flytande honung. Någon annan som har synpunkter på att ha i honung istället för socker?
Zackarias
Jag tycker denna sås är perfekt till rött kött, både nöt och lamm, och framför allt med mäktiga tillbehör som potatisgratäng. Som många skriver, ta det lite lugnt med både balsamvinäger och socker - smaka av på vägen så att ni hittar balansen. En bra fond gör stor skillnad, hade egen sedan innan och skippade vattnet.
Anders
Favoritsås i vår familj! Enkel att göra och jättegod till tex potatisgratäng och rött kött! Med tanke på några av kommentarerna kanske det borde stå någonstans i recept att inte använda vin med ekfatstoner, eftersom att såsen då blir besk/bitter i smaken.
Emma
Lätt att göra, men väl kantig i smakerna, det blev mycket socker och balsamico-smak. Inget för den som söker en elegant rödvinssås.
Sofia
Mkt god, härliga smaker, toppen när man har ont om tid!
Tomas
Godaste såsen
Anna
Perfekt balanserad sås som passade utmärkt till oxfilén!
Mirja
Köket på Karlslund i Bollnäs hade balsamicosås på kotlett skivor i lunchmenyn senaste veckan. Muckat gott.
Svea
Kompletterade med ett par matskedar Farinsocker. 😃 // Lasse
Lars
Snabbt, enkel och gott. Saltade med soja och lät en kvist rosmarin gå med.
Jan