Baklava med pistage och kardemumma

Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Baklava med pistage och kardemumma

Gör din egen baklava, ett klassiskt bakverk som är vanligt i Mellanöstern. Filodegskakan smaksätts med kardemumma och fylls med nötter som pistage och valnötter samt en sötsyrlig sirap. Servera baklavan uppskuren i bitar som kaka eller söt dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Baklava med pistage och kardemumma

Ingredienser

12 portioner

Sirap

4 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk färskpressad citronjuice
ev 2 tsk apelsinblomsvatten eller rosenvatten
500 g mandlar, pistagenötter och valnötter
1 tsk mortlad kardemumma
400 g smör
16 filodegsplattor

Topping

2 dl finhackade pistagenötter

Gör så här

00:05:00
00:30:00
12:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Enkelt och snabbt gjort. Minskade ner på både smör och sockerlag som gör baklavan mindre tokslut.

Monica

2020-11-13

Besta....

Hazra

2020-05-23

Näringsvärde per portion

Energi3358 KJ / 803 kCal
Fett54 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Äppelsamosas med pistage och mynta
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fluffig turkish delight
Betyg 2.6 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Nougat med rosenvatten och pistage
Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mascarponemousse med pocherad rabarber och rabarbersirap
Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad