Baklava med pistage och kardemumma

Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Baklava med pistage och kardemumma

Gör din egen baklava, ett klassiskt bakverk som är vanligt i Mellanöstern. Filodegskakan smaksätts med kardemumma och fylls med nötter som pistage och valnötter samt en sötsyrlig sirap. Servera baklavan uppskuren i bitar som kaka eller söt dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Baklava med pistage och kardemumma

Ingredienser

12 portioner

Sirap

4 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk färskpressad citronjuice
ev 2 tsk apelsinblomsvatten eller rosenvatten
500 g mandlar, pistagenötter och valnötter
1 tsk mortlad kardemumma
400 g smör
16 filodegsplattor

Topping

2 dl finhackade pistagenötter

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Enkelt och snabbt gjort. Minskade ner på både smör och sockerlag som gör baklavan mindre tokslut.

    Monica

  • Besta....

    Hazra

Näringsvärde per portion

Energi3358 KJ / 803 kCal
Fett54 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein15 g

Testa liknande recept

  • Pistageyoghurt
    Betyg 2.7 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fluffig turkish delight
    Betyg 2.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Honungs- och pistagesnitt
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad