Baklava

Betyg 3.9 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Baklava

Festligt bakverk där mixade nötter, socker och kanel varvas med filodeg och smör. Den nygräddade kakan skedas sedan med citrusdoftande sockerlag som sedan får svalna i kylskåp. En frasig läckerhet – lika god att servera till fikat som till dessert efter maten!

Baklava

Ingredienser

ca 35 bitar

Fyllning

200 g valnöt
100 g pistagenötter
100 g sötmandel
1 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker

Filodeg

200 g smör
250 g filodeg

Sockerlag

ca 1/2 dl färskpressad citronsaft
4 dl strösocker
4 dl vatten

Gör så här

00:40:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

Finska pinnar
Betyg 3.8 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stockholmskakor
Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Savarin
Betyg 3.8 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.71 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Wok
Betyg 4.1 av 5.131 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad