Baklava

Betyg 3.9 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Baklava

Festligt bakverk där mixade nötter, socker och kanel varvas med filodeg och smör. Den nygräddade kakan skedas sedan med citrusdoftande sockerlag som sedan får svalna i kylskåp. En frasig läckerhet – lika god att servera till fikat som till dessert efter maten!

baklava

Ingredienser

ca 35 bitar

Fyllning

200 g valnöt
100 g pistagenötter
100 g sötmandel
1 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker

Filodeg

200 g smör
250 g filodeg

Sockerlag

ca 1/2 dl färskpressad citronsaft
4 dl strösocker
4 dl vatten

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Bra recept överlag men rekommenderar att koka sockerlagen mindre tid. Blev som ett hårt kola lager vilket det inte ska.

    Saga

Testa liknande recept

  • Stockholmskakor
    Betyg 4.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Finska pinnar
    Betyg 3.9 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Savarin
    Betyg 3.8 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Coeur de filét Provencale
    Betyg 4.5 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatisbröd
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Avokado på flera sätt
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad