Baklava

79
0
Baklava

Med sitt ursprung i det Osmanska riket består varje tugga av både historia och härligt smakrik sötma. Historien kanske inte smakar men det lovar vi att pistage- och valnötterna tillsammans med sockerlagen och massa annat gott gör.

Skriv ut
Baklava

Ingredienser

ca 35 bitar

Fyllning

200 g
valnötter
100 g
pistagenötter
100 g
sötmandel
1 dl
strösocker
1 tsk
malen kanel
1 tsk
vaniljsocker

Filodeg

200 g
smör
250 g
filodeg

Sockerlag

saft av 1
citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
4 dl
strösocker
4 dl
vatten

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt sockerlagen med rosvatten eller apelsinblomvatten.

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 776 KJ / 185 kCal
Fett 11 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 18 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept