Baklava

Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
0
Baklava

Festligt bakverk där mixade nötter, socker och kanel varvas med filodeg och smör. Den nygräddade kakan skedas sedan med citrusdoftande sockerlag som sedan får svalna i kylskåp. En frasig läckerhet – lika god att servera till fikat som till dessert efter maten!

Baklava

Ingredienser

ca 35 bitar

Fyllning

200 g  valnöt
100 g  pistagenötter
100 g  sötmandel
1 dl  strösocker
1 tsk  malen kanel
1 tsk  vaniljsocker

Filodeg

200 g  smör
250 g  filodeg

Sockerlag

ca 1/2 dl  färskpressad citronsaft
4 dl  strösocker
4 dl  vatten

För alla

Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Stockholmskakor
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Finska pinnar
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Savarin
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blodpudding
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga