Baked oats

Baked oats är en rätt som går att variera i oändlighet – och den passar lika bra till frukost, mellanmål, dessert som till middag! Grunden till baked oats är, som det låter, en grynblandning med havre, mjölk, frön och valfri smaksättning. Den är godast ljummen, gärna serverad med en klick tjock yoghurt och söta bär.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Ingredienser
6 portioner
5 dl grynblandning (eller havre- råg- eller dinkelflingor)
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl flytande honung
5 dl osötad mandeldryck eller havredryck
Fröblandning
1 dl frön (t ex. pumpakärnor, solrosfrön och sesamfrön)
2 msk rapsolja
1 msk flytande honung
Till servering
bär
turkisk yoghurt
Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1686 KJ / 404 kCal
Fett20 g
Salt0.92 g
Kolhydrater41 g
Protein12 g
Kommentarer
Såååå gott! Bytte ut smaksättningen till citron och blåbär. Det här kan jag leva med, roligt med en variation på gröt. Funkar ju som fika med. Wow!
Sara
2021-02-24Hej Johanna! Det får vi be om ursäkt för, den har lite krispig konsistens på toppen. Men inuti är den mjuk. Hälsningar Michelle
Ica-köket
2017-10-16Jag tycker att fotot är missvisande eftersom det på bilden ser krispigt ut. I verkligheten är konsistensen mer som en mjuk kaka. Jag använde laktosfri mjölk eftersom det var det som fanns hemma. Smaken var ok. Nästa gång kommer jag ta dubbelt så mycket kanel. Mättande.
Johanna
2017-10-09