Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Bakade tomater fyllda med krabba & getost

Överraska med bakade tomater fyllda med en spännande blandning av krabba och getost. En härlig sälta av getost, blandad med den förträffliga gräslöken, dragon och den kraftfulla krabban i ugnsbakade tomater - underbart och smakrikt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Ta en burk salladskrabba och sila av spadet. Blanda krabbköttet med krämig getost, finhackad gräslök och torkad dragon. Salta och peppra.
  3. Fyll delade och urgröpta tomater med krabbblandningen. Pudra över lite ströbröd och baka i ugn på mellersta falsen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg på ytan.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: uteslut getosten och använd tofu i stället. Välj ströbröd utan mjölk.
Gör äggfri: använd ströbröd utan ägg.

Tips

Passar bra som smårätt eller som tillbehör till grillad eller stekt fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk salladskrabba (à ca 170 g)
  • 150 g krämig getost
  • 1 kruka finhackad gräslök
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt och peppar
  • 4 tomater
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer