Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bakade fyllda champinjonhattar

Här fylls champinjonhattar med en krämig röra på färska paprika- och vitlökskorvar, lök och citron. Grädda dem i ugnen och servera – helst när de fortfarande är varma.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ta bort foten från champinjonerna och skär bort lite på toppen av hatten så att de står stadigt. Hacka fötter och det avskurna från hattarna.
  3. Skär av ena änden på korvarna och tryck ut korvsmeten. Skala och hacka löken. Skölj citronen och riv skalet. Hacka persiljan.
  4. Blanda champinjonhacket med korvsmet, lök, citronskal, persilja och ströbröd.
  5. Smörj en ugnssäker form med oljan. Fyll champinjonerna med smeten och ställ ner dem i formen. Klicka över smöret och strö på solrosfröna.
  6. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 8 stora champinjoner
  • 2 färska korvar (paprika och vitlök)
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 citron
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk ströbröd
  • 1 tsk olja (att smöra formen med)
  • 1 msk smör
  • 1 msk solrosfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 468 kJ / 112 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer