Bakad zucchini med fetaost

26
3
Bakad zucchini med fetaost

Rostad zucchini får sällskap av fetaost och vitlök en fin förrätt med skördekänsla. Gratinera i ugnen och servera gärna med ett par skivor lufttorkad skinka.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Bakad zucchini med fetaost

Ingredienser

4 portioner
2 zucchini (à 500 g)
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 kokta skalade potatisar
3 tomater
1 dl hackad persilja
150 g fetaost
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: väl laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu.

Gör så här

Tips

Servera innanmätet från tomaterna i en sallad eller spara det och lägg i en tomat- eller köttfärssås vid ett senare tillfälle.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Ylva

2020-08-23

”Kasta” innanmätet? Känns omodernt, detta kan så klart användas till annat

Redaktionen ICAse

2020-08-24

Hej Ylva! Tack för din kommentar. Det har du verkligen rätt i. Vi har uppdaterat receptet och lagt till tips på hur man kan använda innanmätet. Hälsningar Ulrika

Lennart

2020-08-12

Det är otroligt roligt att hämta in grönsakerna från sin egen odling och få till en så god maträtt. Bara fetaosten som inte växer i trädgårdslandet ;-)

Ewa

2013-09-03

Låter enkelt ska testa det senare

Näringsvärde per portion

Energi 904 KJ / 216 kCal
Fett 13 g
Salt 2.01 g
Kolhydrater 14 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden