Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bakad zucchini med fetaost

Rostad zucchini får sällskap av fetaost och vitlök en fin förrätt med skördekänsla. Gratinera i ugnen och servera gärna med ett par skivor lufttorkad skinka.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela zucchinin på längden. Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form. Ställ in
    mitt i ugnen ca 15 minuter tills de är mjuka.
  3. Skala vitlök och gul lök. Finhacka vitlöken och grovhacka löken.
  4. Fräs lök och vitlök mjuka i olja i en stekpanna.
  5. Skär potatisen i mindre bitar. Dela tomaterna och gröp ut och kasta innanmätet. Skär tomat och fetaost i tärningar.
  6. Ta zucchinin ur ugnen. Gröp ut innanmätet och skär det i bitar. Blanda detta med potatis, tomat, persilja, fetaost, lök, salt och peppar.
  7. Fyll zucchinin med blandningen. Gratinera i ugnen 15-20 minuter  tills de fått lite färg.

För alla

Fri från gluten och ägg.

Gör laktosfri: använd grekisk originalfeta eller laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt feta med tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 zucchini (à 500 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 3 kokta skalade potatisar
  • 3 tomater
  • 1 dl hackad persilja
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 904 kJ / 216 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept