Bakad zucchini med fetaost
Rostad zucchini får sällskap av fetaost och vitlök en fin förrätt med skördekänsla. Gratinera i ugnen och servera gärna med ett par skivor lufttorkad skinka.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
4 portioner
2 zucchini (à 500 g)
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 kokta skalade potatisar
3 tomater
1 dl hackad persilja
150 g fetaost
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi904 KJ / 216 kCal
Fett13 g
Salt2.01 g
Kolhydrater14 g
Protein10 g
Kommentarer
”Kasta” innanmätet? Känns omodernt, detta kan så klart användas till annat
Ylva
2020-08-23Hej Ylva! Tack för din kommentar. Det har du verkligen rätt i. Vi har uppdaterat receptet och lagt till tips på hur man kan använda innanmätet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-08-24Det är otroligt roligt att hämta in grönsakerna från sin egen odling och få till en så god maträtt. Bara fetaosten som inte växer i trädgårdslandet ;-)
Lennart
2020-08-12Låter enkelt ska testa det senare
Ewa
2013-09-03