Bakad spetskål med gnocchi, bacon och salvia

Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Bakad spetskål med gnocchi, bacon och salvia

Gnocchi, spetskål och bacon här har du de härliga ingredienserna till denna lättlagade men ändå smakrika måltid. Spetskålen bakas i ugnen samtidigt som du steker bacon och kokar gnocchin. Servera med tomater och gärna färsk strimlad salvia.

Bakad spetskål med gnocchi, bacon och salvia

Ingredienser

4 portioner
1 spetskålshuvud (à ca 1 kg)
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 förp bacon (à 140 g)
2 förp potatisgnocchi (à 400 g)
1 kruka salvia
250 g babyplommontomater

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Mums jättegott tycker jag

    Susanne

  • Nej, men nej. Så tråkigt.

    Sonia

  • Lättlagat och gott. Kan ha spetskålen 3-4 minuter längre, men det är en smaksak och beror förstås på vilken ugn en har:)

    Kristin

Näringsvärde per portion

Energi2809 KJ / 682 kCal
Fett27 g
Salt4.8 g
Kolhydrater83 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Baconlindad spetskål med basilika
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tortellinisoppa
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad