Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör

Ugnsbakad rotselleri blir smakrik, mjuk och supergod. Baka halverad rotselleri i ugn och gör en varm dressing med kantareller, brynt smör, äpple, citron och valnötter. Servera rätten som en lyxig men enkel vego mellanrätt eller som huvudrätt tillsammans med kyckling eller fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Ingredienser
4 portioner
Rotselleri
2 små rotselleri (à ca 600 g)
2 msk äppelcidervinäger
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Dressing
300 g kantareller
1 rött äpple
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
50 g smör
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl hackade valnötter
Till servering
2 msk finskuren gräslök
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1852 KJ / 441 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater19 g
Protein7 g
Kommentarer
6 stCitronen tog över hela rätten tyvärr
Emelie
Gött
Ingela
Lite skeptisk var jag allt men det här var såååå gott!!!
Victoria