Bakad pumpa med pistagevinägrett, fårfiol och getost

Betyg 4.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
4.9Världens godaste
Bakad pumpa med pistagevinägrett, fårfiol och getost

Ett charmigt recept på bakad pumpa med pistagevinägrett, fårfiol och getost. Receptet gör du av bland annat pumpa, vitlök, pistagenötter, äppelcidervinäger, fårfiol och getost. Passar bra att servera till fest!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Bakad pumpa med pistagevinägrett, fårfiol och getost

Ingredienser

4 portioner
1 kg pumpa t ex butternut eller hokkaido
3 vitlöksklyftor
2 1/2 msk olivolja
2 krm salt
1/2 krm peppar

Pistagevinägrett

60 g pistagenötter (naturella)
1 schalottenlök
1/2 dl hackad bladpersilja + några blad till garnering
2 msk äppelcidervinäger
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1 krm peppar

Till servering

400 g fårfiol
150 g getost

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Toppen

    Mattias

Testa liknande recept

  • Vispad getost med choklad & pistage
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizza med pumpakräm och pecorino
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad pumpa och sötpotatis
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paj med pumpa och curry
    Betyg 2.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpabullar med äpple
    Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpaglass
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad