Bakad potatis på nytt sätt
För detta recept på klassisk bakad potatis, fast på nytt sätt, behövs en fritös. Baka potatisen i ugn, gröp ur en del av innehållet och fritera resten med skalet. Blanda potatisröra med parmesan, smör och kryddor och servera på de friterade skalen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1998
Ingredienser
4 portioner
4 bakpotatisar
1/2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 tsk salt
1 msk smör
1 tsk färsk, hackad timjan
1/2 dl riven lagrad hårdost
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Gör så här
Tips
Till den här rätten behövs en fritös. Det går också att göra rätten utan att fritera skalen, men då måste man ha de fyllda potatishalvorna 5 minuter extra i ugnen. Sänk också värmen till 225°C.
Har du lagat receptet?
Kommentarer