Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Bakad potatis på nytt sätt

För detta recept på klassisk bakad potatis, fast på nytt sätt, behövs en fritös. Baka potatisen i ugn, gröp ur en del av innehållet och fritera resten med skalet. Blanda potatisröra med parmesan, smör och kryddor och servera på de friterade skalen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Sätt ugnen på 225°C.
 2. Baka potatisarna ca 45 minuter i ugnen. När de är mjuka rakt igenom får de svalna lite. Halvera potatisarna och gröp ur en del av innehållet. Lämna ca 1 cm potatis kvar i skalet. Lägg urgröpet i en skål.
 3. Fritera potatisskalen i 5 minuter i 180°C. Ta upp dem med hålslev. Låt rinna av på hushållspapper.
 4. Blanda potatisinkråmet med parmesanost, salt, smör och timjan. Lägg tillbaka innehållet i potatishalvorna. Den som vill kan spritsa vackert.
 5. Höj ugnsvärmen till 275°C. Fördela den rivna osten på potatishalvorna. Gratinera i 10 minuter eller tills osten fått gyllenbrun färg.

Tips

Till den här rätten behövs en fritös. Det går också att göra rätten utan att fritera skalen, men då måste man ha de fyllda potatishalvorna 5 minuter extra i ugnen. Sänk också värmen till 225°C.

Ingredienser

Portioner: 4
 • 4 bakpotatisar
 • 1/2 dl riven parmesanost
 • 1 tsk salt
 • 1 msk smör
 • 1 tsk färsk, hackad timjan
 • 1/2 dl färskriven ost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer