Bakad potatis med skagenröra

569
19
Bakad potatis med skagenröra

Härlig bakad potatis med smakrik skagenröra får du om du följer detta recept. Gör din röra med räkhack, dill och rödlök. Röran får fin krämighet av majonnäs och crème fraiche. Fyll den kalla röran i dina nybakade potatisar och servera.

Skriv ut
Bakad potatis med skagenröra

Ingredienser

4 portioner
4
bakpotatisar

Fyllning

1 kg
räkor (med skal)
2 msk
hackad dill
1 dl
majonnäs
1 dl
lätt crème fraiche
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 1/2 tsk
pressad citron
2 msk
finhackad rödlök
-
dillkvistar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

569

Kommentarer

Åsa

2021-03-20

Vi blandar i 2 stycken avocado i ganska stora bitar, blir så matigt och gott!

Tuula

2021-03-02

Vilken god skagenröra! Och enkelt!

Madeleine

2021-01-09

Gott och enkelt! Vi använde räkor i lake istället för att skala räkor, en burk med 880g nettovikt (500g räkor) till 6 portioner och det blev finfint! Hade också i lite mer rödlök än receptet sa, mest för att vi tycker det är gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2098 KJ / 500 kCal
Fett 24 g
Salt 2.69 g
Kolhydrater 46 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept