Baguette med fetaoströra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Baguette med fetaoströra

Ljuvligt rostade baguetter är grunden till de här mästerverken. Mackorna pryds sedan med en himmelsk fetaoströra med mjuka tomater, vitlök och utomordentligt god parmaskinka.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg tomaterna i en skål med vatten ca 20 minuter tills de mjuknar. Grovstrimla tomaterna och lägg dem i en matberedare med kniv.
  2. Tillsätt oljan och kör tills en grov massa bildas.
  3. Smula ner fetaosten och kör ett par varv till. Tillsätt vattnet. Röran ska bli ganska tjock och trög i konsistensen.
  4. Häll upp i en skål och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  5. Sätt ugnen på 250°C, grill.
  6. Skär baguetten på snedden i långa skivor och rosta på ugnsgallret näst högst upp i några sekunder tills de blir gyllenbruna. Ta ut och vänd, rosta på andra sidan.
  7. Låt svalna och bre ett lager av röran på varje bröd. Rulla ihop en skiva parmaskinka och lägg överst med sällskap av ett basilikablad. Garnera ev med pinjenötter.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g soltorkad tomat utan olja
  • 4 msk olivolja
  • 50 g fetaost
  • 3 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 baguette i sneda skivor
  • 6 skivor parmaskinka
Garnering
  • basilikablad
  • ev 30 g pinjenötter
Lägg till i inköpslistan