Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Baconrulle

Denna baconrulle lagar du på köttfärs som du rullar till järpar och lindar baconskivor runt. Stek rullarna först på spisen och sedan i ugnen. Servera köttfärsrätten till middag med råstekt potatis och vitlökssmör. En smaklig och mättande måltid!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grundfärsen: Lägg färsen i en rundbottnad bunke. Strö över saltet.
  2. Ta en slev och dra runt färsen med saltet så att det blandar sig väl. Låt färsen "vila" i 5 minuter.
  3. Lös upp ströbrödet i vatten, öl eller mjölk.
  4. Rör först ner ägget, sedan ströbrödet och svartpepparn.
  5. Baconrullen: Sätt ugnen på 150°C.
  6. Fräs löken glansig i smöret. Låt svalna. Blanda lök och persilja med grundfärsen.
  7. Forma åtta stora dolmar/järpar (för 4 port). Linda en baconskiva runt varje. Stek dem ett par minuter, runt om, i panna. Efterstek sedan 10-15 minuter i ugnen. 
  8. Servera med t ex råstekt potatis och vitlökssmör eller med skånsk potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
Grundfärs
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl vatten, öl eller mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm svartpeppar
Baconrullen
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 pkt bacon (à ca 150 g)
Till servering
  • potatis
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer