Baconrulle
Denna baconrulle lagar du på köttfärs som du rullar till järpar och lindar baconskivor runt. Stek rullarna först på spisen och sedan i ugnen. Servera köttfärsrätten till middag med råstekt potatis och vitlökssmör. En smaklig och mättande måltid!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1996
Ingredienser
4 portioner
Grundfärs
500 g nötfärs
1 tsk salt
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vatten, öl eller mjölk
1 ägg
1 krm svartpeppar
Baconrullen
2 msk finhackad gul lök
1 msk smör eller margarin
1 pkt bacon (à ca 150 g)
Till servering
potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott! Kunde vara lite mer kryddigt.. Dra i lite basilika, chili, vitlök eller nåt så blir det roligare. Vi åt det med färskpasta kall creme fraiche-sås och det funkade kalasbra!
Johan
2006-09-15