Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Baconmusslor

Stekta pilgrimsmusslor med sin krämiga havssmak blir än godare med krispig bacon lindat runt om! Krydda de baconlindade musslorna med lite svartpeppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela baconskivorna i halvor på tvären. Krydda pilgrimsmusslorna med lite svartpeppar.
  2. Linda en baconskiva runt varje mussla och fäst med en tandpetare.
  3. Stek dem i lite olja på hög värme ca 2 minuter på varje sida.

Tips

Pilgrimsmusslor kan man köpa djupfrysta. Dela dem om de är stora. Den orangefärgade rommen är både god och dekorativ.

Man kan också linda bacon eller parmaskinka runt blåmusslor. Lägg gärna ett litet basilikablad emellan, och grilla sedan i ca 2 minuter i grillpanna.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 6 skivor bacon
  • 12 pilgrimsmusslor
  • svartpeppar
  • tandpetare
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer