Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Baconlindade nötfärsspett

Dessa baconlindade nötfärsspett kommer mest troligt bli hela din familjs nya favoritrecept! Trä upp dina underbara, baconlindade biffar på citrongrässtrån och gör en krämig sås med avokado och krispig rödlök. Grilla och avnjut direkt!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C, "grill" eller övervärme.
  2. Blanda färsen med kryddorna och äggulorna. Forma till 12 ovala, avlånga biffar (för 4 port). Linda bacon runt.
  3. Trä upp dem på citrongrässtrån (klyv citrongräsen på längden om de är tjocka - om man inte får tag på citrongräs kan man använda små grillspett/träpinnar och i stället blanda i citronskal och -saft i smeten). Salta och peppra.
  4. Ugnsstek spetten i ca 10 minuter. Vrid på dem några gånger.
  5. Sås: Skala och skiva avokadon och rödlöken. Blanda detta med yoghurt och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera spetten med salladen, garnera gärna med mangoldblad eller något annat salladsblad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g nötfärs
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk habanerosås eller annan eldig chilisås
  • 3 äggulor
  • 1 paket bacon (à ca 140 g)
  • 4 strån citrongräs eller saft och skal från citron (4 strån citrongräs motsvarar saft och skal från 1/2 citron)
  • salt och peppar
Sås
  • 2 avokador
  • 1 rödlök
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan