Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Baconlindade färsrullar med potatistimbal

Baconlindade färsrullar med potatistimbal är en ljuvligt god vardagsmiddag som du tillagar på under 60 minuter. Blandfärsen blir inlindade i bacon och serveras med stekta potatisstrimlor och gräddstuvade haricots verts.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop mjölk, ströbröd, sirap och senapsfrö.
  3. Finhacka löken och fräs den utan att den tar färg på svag värme ett par minuter tills den blivit mjuk och genomskinlig.
  4. Tillsätt löken i ströbrödsblandningen.
  5. Blanda köttfärsen med ägg- och ströbrödsblandningen. Blanda väl tills färsen blivit fast och smidig. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Dela baconskivorna på mitten. Lägg ut dem på skärbrädan. Forma färsen med fuktiga händer till avlånga korvar, storlek som en prinskorv. Lägg färsrullarna på baconskivorna och linda in dem.
  7. Bryn rullarna i en het stekpanna tills de fått fin färg runt om. Lägg över dem i en ugnssäker form. Efterstek i ca 10 minuter i ugnen.
  8. Tvätta potatisen och strimla den på fina skivan i matberedaren. Eller riv potatisen med långa drag, så att du får strimlor, på rivjärnet.
  9. Stek potatisstrimlorna till fin färg, lite i taget, i olja i en het stekpanna. Rör om då och då så att inte potatisen klibbar ihop. Smaka av med salt och peppar.
  10. Häll grädden i en kastrull och låt den koka ihop några minuter. Smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar.
  11. Dela bönorna grovt och lägg ner dem i kastrullen med grädden. Låt koka i ett par minuter.
  12. Skeda upp bönorna på varma tallrikar. Arrangera färsrullarna ovanpå. Avsluta med att lägga en snygg hög av de stekta potatisstrimlorna.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd, PO-fiber eller Fibrex.
Gör mjölkfri: uteslut mjölken och använd vatten eller öl till färsen. Välj mjölkfritt ströbröd.
Gör äggfri: välj äggfritt ströbröd och uteslut ägget i färsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g blandfärs
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1/2 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • 800 g potatis
  • matolja att steka i
  • 250 g haricots verts
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan