Baconlindade färsrullar med potatistimbal
Baconlindade färsrullar med potatistimbal är en ljuvligt god vardagsmiddag som du tillagar på under 60 minuter. Blandfärsen blir inlindade i bacon och serveras med stekta potatisstrimlor och gräddstuvade haricots verts.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001
Ingredienser
4 portioner
400 g blandfärs
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 msk ljus sirap
1 tsk gula senapsfrön
1/2 gul lök
1 ägg
1 pkt bacon (à 140 g)
800 g potatis
matolja att steka i
250 g haricots verts (bönor)
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett bra tips är att ersätta tandpetaren med en bit spagetti. Den blir mjuk och går att äte och man riskerat inte att sticka sig på tandpetaren
Siv
2009-04-20Jätte gott, jag hae också i oregano för att pifa upp lite. Gjorde en baconsås till av dety som blv över.
Kristin
2007-09-19för att få till det där lilla extra , hackade jag lite soltorkade tomater och blandade i den i köttfärsen, dessutom la jag till lite oregano. super. i stället för potatistimbalerna kan man göra en krämig potatisgratäng.
Anders
2005-11-27