Baconlindade färsrullar med potatistimbal

8
5
Baconlindade färsrullar med potatistimbal

Baconlindade färsrullar med potatistimbal är en ljuvligt god vardagsmiddag som du tillagar på under 60 minuter. Blandfärsen blir inlindade i bacon och serveras med stekta potatisstrimlor och gräddstuvade haricots verts.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Baconlindade färsrullar med potatistimbal

Ingredienser

4 portioner
400 g blandfärs
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 msk ljus sirap
1 tsk gula senapsfrön
1/2 gul lök
1 ägg
1 pkt bacon (à 140 g)
800 g potatis
matolja att steka i
250 g haricots verts (bönor)
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd, PO-fiber eller Fibrex.
Gör mjölkfri: uteslut mjölken och använd vatten eller öl till färsen. Välj mjölkfritt ströbröd.
Gör äggfri: välj äggfritt ströbröd och uteslut ägget i färsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Siv

2009-04-20

Ett bra tips är att ersätta tandpetaren med en bit spagetti. Den blir mjuk och går att äte och man riskerat inte att sticka sig på tandpetaren

Kristin

2007-09-19

Jätte gott, jag hae också i oregano för att pifa upp lite. Gjorde en baconsås till av dety som blv över.

Anders

2005-11-27

för att få till det där lilla extra , hackade jag lite soltorkade tomater och blandade i den i köttfärsen, dessutom la jag till lite oregano. super. i stället för potatistimbalerna kan man göra en krämig potatisgratäng.