Baconlindad ostfylld kycklingfilé

Betyg 3.7 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Baconlindad ostfylld kycklingfilé

Denna baconlindade och ostfyllda kycklingfilé är en smakrik kycklingrätt som passar de flesta. Kycklingfiléerna som får smak och krämighet av bacon och färskost passar bra till bakpotatisens och broccolins milda mjukhet.

Baconlindad ostfylld kycklingfilé

Ingredienser

4 portioner
4 bakpotatisar
4 kycklingfiléer
100 g naturell lätt färskost (max 7%)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 paket bacon (à 140 g)
500 g djupfrysta broccolibuketter

Gör så här

00:16:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

27 st
  • Om jag Skall göra filéerna i ugnen hur lång tid och vilken värme. Skulle gärna ha sås till också annars blir det torrt.

    Ann-charlott

    Hej Ann-Charlott! Sätt ugnen på 175 grader och sätt en termometer i kycklingen (i den tjockaste delen av köttet, se upp så att du inte prickar färskosten). När kycklingen är 72 grader är den klar. Jag skulle tillsätta en burk crème fraiche i ugnsformen så får den fin smak av både kycklingen och baconet. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Mycket tråkig rätt. Blev lite bättre med en klick dijon, men annars väldigt smaklöst.

    Andreas

  • vad för sås har ni använt till denna rätt?

    Anna-lena

    Hej Anna-Lena! Vi har inte använt någon sås alls, blir krämigt nog med färskosten. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Det får jag prova är så jäkla trött på vanligt stekt kycklingfilé.

    Lars

  • Ni skulle lagt ut recept även på såsen

    Thomas

  • Kalas! Detta recept kommer att tillagas i Norge V29 då jag som vanligt står för köket vid vårt årliga laxfiske.

    Staffan

  • Använde Philadelphia extra light (5%) och blandade med 2 pressade vitlöksklyftor och 1/2 dl hackad persilja. Serverade med ugnsbakade rotsaker och kall vitlökssås. Det blev riktigt smarrigt!

    Maria

  • Detta är jätte gott men hur gör man hasselbackspotais???

    Joy

  • Jag fyllde kycklingfiléerna med vitlöksost och serverade hasselbackspotatis till. Blev riktigt gott!

    Karolina

  • jag provade med brieost i, jätte smaskens!

    Therése

Näringsvärde per portion

Energi2338 KJ / 560 kCal
Fett15.7 g

Testa liknande recept

  • Bakad sardellpotatis
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakad potatis med tonfiskröra
    Betyg 3.1 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färsfylld bakpotatis
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakad potatis
    Betyg 4.1 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakad potatis med äpplig skinkröra
    Betyg 2.9 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakpotatis med skagenröra
    Betyg 3.4 av 5.661 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad