Baconlindad laxfilé med potatis- och blomkålsstomp

Smakfull ugnsbakad lax inlindad i bacon, med ett lent stomp av potatis, blomkål och citron. Enkelt att tillaga och sagolik att äta. Servera laxen och stompet med en fräsch grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stNäringsvärde?
Helena
Ska laxen tinas först?
Martin
Jättegott. Men saltade och pepprade fisken lite under bacaonen. I stompet använde jag smör istället för olja.
Anneli
Lite tråkigt och torrt! Hade mått bra av en kall sås!
Björn
Gott, men det framkommer inte i receptet vad citronjuicen ska någonstans. Gjorde moset lite annorlunda.
Ulrika
Hej Ulrika! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Saften ska i tillsammans med skalet. Vi har nu uppdaterat receptet. Kul att höra att du tyckte om maten! Hälsningar Elina
ICA-köket
laxen blev smaklös, saknade salt på fisken.
Louise
Lättlagat och jättegott, men laxen måste vara av god kvalitet. Väldigt trevlig "bjudmat" ute vid soliga dagar
Ingegerd
smakade skit och fick ont i magen.. kan även bero på tillagningen
Victor
Jättegott, smakrikt, nyttigt och lätt att tillaga. Är en av mina absoluta favoriter som laxrätt.
Kerstin
Jättegott och enkelt! Detta kommer jag göra fler gånger!
Marie